Yabancı yatırımcı şart

Yabancı yatırımcı şart
MEVKA ve KSO öncülüğündeki “Doğrudan Yabancı Yatırımlar Tecrübe Paylaşım ve Eğitim Programı” seminerinde sürdürülebilir kalkınmanın yolunun uluslararası yatırımcı çekmekten geçtiğini dile getirildi

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) öncülüğünde, Konya Sanayi Odası (KSO) ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği( WAIPA) işbirliğinde “Doğrudan Yabancı Yatırımlar Tecrübe Paylaşım ve Eğitim Programı” semineri gerçekleştirildi.

Dedeman Otel’de gerçekleştirilen seminere, Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, MEVKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ve WAIPA Başkanı Arda Ermut konuşmacı olarak katıldı. Seminere ülkemizdeki kalkınma ajansları yatırım destek ofisi çalışanlarının yanı sıra yurtdışında bu alanda faaliyet gösteren kurumların temsilcileri de katıldı.

Program, KSO Genel Sekreteri Savaş Ülger’in konuşmasıyla başladı. Ülger, “Böyle önemli bir organizasyon İstanbul dışında ilk kez Konya’da düzenleniyor olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum” dedi.

YENİ ANADOLU SANAYİSİ TÜRKİYE’NİN TAŞIYICI KOLONUDUR

KSO Başkanı Memiş Kütükcü ise, “Bu toplantının Anadolu’nun yeni sanayi merkezinde Konya’da düzenlenmesi bizim için son derece anlamlıdır. Önce Anadolu ardından Konya’nın altını kalın bir çizgiyle çizmek gerekiyor. Son 15 yılda Türk sanayisinde Konya’nın da aralarında bulunduğu Anadolu şirketlerinin ağırlığı hissedilir şekilde artmaya başladı. Konya pek çok sektörde merkez haline geldi. Konya savunma sanayisinde ilk beşte yer alıyor. 180’e yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Yeni Anadolu sanayisi artık Türkiye’nin yeni taşıyıcı kolonu olma yolunda hızla ilerliyor. Yatırımlarla birlikte Anadolu kentlerinin yeni potansiyeli ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

DÜNYA EKONOMİSİ BATI MERKEZLİ OLMAKTAN ÇIKTI

Memiş Kütükcü’nün ardından konuşmasının ardından konuşmasına başlayan WAIPA başkanı Arda Ermut, konuşmasına Konya’ya gelmekten çok mutlu olduğunu söyleyerek başladı. “Türkiye ve İstanbul’un stratejik konumu dolayısıyla genel merkezimizi Cenevre’den İstanbul’a taşıdık. Dünya ekonomisi, batı merkezli olmaktan çıkmaya başladı. Doğrudan yabancı yatırımların 2016’da yeniden tavan yapmasını cesaretli ve önemli buluyoruz. 2008’deki krizin atlatılmasında dünyadaki tüm yatırım ajansları hem milli hem yerel çok önemli katkıları oldu. Yatırım ajansları arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesiyle küresel ekonomi daha çok canlanacaktır. Kurum olarak da yegane amacımız budur. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için yatırımlar önem teşkil ediyor. Ekonominin canlanması için diğer ülkelerden yatırım çekilmesi gerekiyor. Yatırımcılara daha iyi hizmet veren yatırım ajanslarını arttırmak da bizim önceliklerimiz arasındadır” dedi.

(Haber: Ebrar Küçükakın)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.