Yabancı yatırımcılara "Teşekkür Ödülü

Yabancı yatırımcılara "Teşekkür Ödülü
Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından "Endüstride Global Güç Birliği" sloganıyla düzenlenen etkinlikte kente değer katan 32 yabancı yatırımcıya "Teşekkür Ödülü" verildi- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ: "Bu topraklarda doğunun batıya, batının

İZMİR (AA) - Manisa Organize Sanayi Bölgesi tarafından "Endüstride Global Güç Birliği" sloganıyla düzenlenen etkinlikte kente değer katan 32 yabancı yatırımcıya "Teşekkür Ödülü" verildi.

İzmir'de bir otelde gerçekleştirilen ödül gecesinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, şehzadeler kenti Manisa'nın her alanda büyük zenginliklere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'de güçlü bir hükümet bulunduğuna işaret eden Özdağ, "Siyasi istikrar ekonomik istikrarı doğuruyor, ekonomik istikrar da Türkiye'nin dışarıda ve içeride itibarını arttırıyor. Yatırımcılar için cazibeli bir ülke haline geliyoruz çünkü bu ülke hakikatten dünyanın en önemli merkezlerden bir tanesi. Napolyon, 'eğer dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu' diyerek stratejik konumuna atıfta bulunmuştur. Bu topraklarda doğunun batıya, batının doğuya ihtiyacı var ve bu ihtiyaç da Türkiye gibi bir köprüyle gerçekleştiriliyor" dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise Manisa'da görev yapıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentin tarihi ve jeopolitik konumundan bahsetti.

Kentte yapılan yatırımlardan bahsederek, yabancı yatırımcıların kente geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

- "Reformlar sayesinde Türkiye'nin hacmi 4 katına çıktı"

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ise son 15 yılda Türkiye'deki siyasi istikrarın beraberinde yatırımları getirdiğini dile getirdi.

Reformlar sayesinde Türkiye'nin ticaret hacminin yaklaşık 4 katına çıktığını, sanayi üretiminin 2 kat arttığını anlatan Ermut, "Diğer yandan kamu maliyesi kontrol altına alınarak ekonomimiz sağlam temeller üzerine yerleşmeye başladı. Uygulanan ve şimdi önümüzde hayata geçirilmeyi bekleyen yapısal reformaların temel amacı özel sektörün ekonomideki rolünü arttırmak, Türkiye'nin ekonomisinin rekabet gücünü yükseltmek, Türkiye'yi daha cazip bir yatırım destinasyonu mecrası haline getirmek ve finans sektörünün dayanıklılığını arttırmaktı" diye konuştu.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek de dünyayla rekabet edebilmek için yüksek teknoloji ürünler üreten tesislerin kurulmasının zorunluluk olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Manisa OSB'ye yatırım yapan 32 uluslararası doğrudan ve yabancı ortaklı yatırımcı firma temsilcisine "Teşekkür Ödülü" verildi.

Geceye, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza, yatırımcılar ve davetliler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.