"Yağlı güreş ve minder güreşi etle tırnak gibidir"

"Yağlı güreş ve minder güreşi etle tırnak gibidir"
- Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın:- "Bizim güreşimizin kaynağı yağlı güreş ve karakucak güreşi. Bunların ayrılması güreşe hiçbir zaman fayda vermez, aksine zarar verir"

EDİRNE (AA) - CİHAN DEMİRCİ - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, minder güreşinin altyapısında yağlı güreş ve karakucak güreşinin bulunduğunu, bu kategorilerde ayrı federasyonların düşünülemeyeceğini belirtti.

Başkan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel spor dalı yağlı güreşe ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dünya Güreş Birliğinin bütün geleneksel spor dallarını bir araya toplamak için İstanbul'da şubat ayında toplantı yaptığını hatırlatan Aydın, güreşin her alanıyla bir bütün olduğunu belirtti.

Yağlı güreş ve minder güreşini birbirinden ayrı düşünmenin doğru olmayacağını ifade eden Aydın, "Dünya birlikten yana giderken, biz niye ayrışalım? Birlik, beraberlik içinde olmamız lazım. Daha güçlü bir federasyonla daha güçlü bir güreş ailesi olmamız lazım." diye konuştu.

Başkan Aydın, şunları kaydetti:

"Geçmişe baktığımız vakit, bizim güreşimizin altyapısında yağlı güreş ve karakucak güreşi var. Olimpiyat şampiyonu Bayram Şit hocamla uzun bir sohbet ettim, kulakları çınlasın. Yağlı güreşle güreşe başladığını daha sonra olimpiyat şampiyonu olduğunu anlattı. Kendisi 60 kilo olmasına rağmen 80, 90 kiloda güreşçilerle o mahalli yağlı güreşlerde güreş tutmuş. Onları yenmiş. Dolayısıyla o dönemde Güreş Federasyonunun başkanı Denizli'de böyle birinin olduğunu duyuyor. Bayram Şit hocamı buluyorlar ve sonrasında katıldığı müsabakalarda olimpiyat şampiyonu oluyor. Bizim güreşimizin kaynağı yağlı güreş ve karakucak güreşi. Bunun için yağlı güreş, karakucak ve minder güreşi etle tırnak gibidir. Bunların ayrılması güreşe hiçbir zaman fayda vermez, aksine zarar verir. Birlik ve beraberlik içinde başarılı olmamız lazım."

"Yağlı güreş ve minder güreşi etle tırnak gibidir"

"Yağlı güreş ve minder güreşi etle tırnak gibidir"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.