Uğur Özteke

Uğur Özteke

Yağmur Makyajımızı Döktü

Yağmur Makyajımızı Döktü

Şükürler olsun uzun bir aradan sonra yağmur ile birlikte kendimize geldik. Yağmurun bereketi ile birlikte mutlu olurken belli noktalarda da yağmur suyu ile sanki makyajımız akıveriyordu.

Pazardan bu yana yağmurdan, çamur, su birikintisi diye millet şikayetçi olmaya başladı. Size sadece yine sizlerden gelen birkaç fotoğrafı sunmak istiyorum. Bununla ne demek istediğimizi daha iyi anlatmak istiyoruz.

foto-1-001.jpg

foto-2-001.jpg

Görüyorsunuz değil mi?

Hadi arabalar bu su birikintilerinden tam sürat geçerler. Çünkü içerdeki ıslanmaz. Yanından geçtiği insan ise çamura bulanır.

Peki arabası olmayan yolda yürümek isteyen, karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaş yaya geçidinde bile, bileklerine kadar suya mı batacak?

Sade vatandaş adına, sadece empati yapmak adına, yağmur yağarken yürüdüm, tramvaya bindim insanımızın çektiği çileyi birebir gördüm. Yemin ediyorum insanımıza yazık oluyor. Çünkü biz bunları hak etmiyoruz. Bunu derken de kimseyi itham altında bırakmıyorum. Sadece görevlilerin görevlerini adam gibi yapmalarını bir kez daha yalvararak rica ediyorum.

TRAMVAY DURAKLARININ FARKINDA MISINIZ?

Hani tek setlik yeni tramvayımız gelmişti yaa. O tramvay geceleri belli bir saatte test sürüşü yapmaya devam ediyor. Ama tramvay duraklarındaki demirler kapılar tamamen söküldü. Niye? Çünkü yeni gelen tramvay setimiz duraklara uygun değilmiş. Durum böyle olunca tüm duraklar yenilenecek. Allah’tan tek set geldi de yavaş yavaş uyum sağlayacağız. Ya hepsi komple gelseydi ne olacaktı?

Bu kargaşadan yararlanan bazı uyanıkları da çok net görebiliyorsunuz. El Kart görevlileri de şaşkın durumda. Çünkü giriş çıkış Allah’a emanet. Herkes kendi vicdanı ile baş başa. Allah’tan korkmayan kuldan utanmayanlar kendilerini uyanık sanıp kartlarını göstermeden ellerini kollarını sallayarak bir de pişmiş kelle gibi sırıtarak tramvaya biniyorlar. Onlara da sadece “Sizi Allah ıslah etsin diyoruz”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Irak yerin haberini kervan getirir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kampüs yolunda yayalar yaya üst geçitlerini kullandıkları zaman adam oluruz? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR