Yağmur Raftingcilerin Yüzünü Güldürdü

Yağmur Raftingcilerin Yüzünü Güldürdü
Rafting İl Temsilcisi Tepe:- "Son günlerdeki bu yağışlar çaydaki debiye de yansıdı. Bu yağışlarla birlikte yüzde 2 oranında bir debi yüksekliği oluştu"- "Melen Çayı, Türkiye'nin en güvenli parkuru"

DÜZCE (AA) - Düzce'de yaklaşık iki haftadır aralıklarla devam eden yağışların ardından Melen Çayı'nın debisinin yükselmesi, raftingcilerin yüzünü güldürdü.

Melen Çayı'nın Cumayeri Dokuzdeğirmen köyü çevresinde bulunan rafting işletmelerine, debinin yükselmesiyle rafting yapmak isteyen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yağışların ardından güzel havayı fırsat bilen raftingciler, çayda adrenalin dolu dakikalar yaşadı.

Rafting İl Temsilcisi Birol Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki haftadır aralıklarla devam eden yağışların kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Yağışların Melen Çayı'na büyük etkisi olduğunu anlatan Tepe, "Son günlerdeki bu yağışlar çaydaki debiye de yansıdı. Bu yağışlarla birlikte yüzde 2 oranında debi yüksekliği oluştu. Bu akıntı, bizim sezon akıntısı dediğimiz, eğlenceli su anlamındaki su seviyesidir. Talep de çok iyi, misafirlerimiz Melen Çayı'na rafting yapmaya geliyor. Önceki ağustos aylarında bu kadar yoğunluk yaşanmazdı, fakat yağışlarla birlikte turlarımız devam ediyor. Yoğun su debisi ile eğlenceli ve adrenalin dolu turlarımız hız kesmeden ilerliyor." ifadesini kullandı.

- 100 bin kişi hedefi

Tepe, Melen Çayı'nda sezon boyunca 100 bin kişinin rafting yapmasını hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'de rafting yapılabilecek sayılı parkur olduğunu vurgulayan Tepe, şöyle konuştu:

"Heyecanımızla birlikte 100 bin kişi hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Geçen yıl temmuz-ağustos aylarında rafting yok denilecek kadar azdı. Şu an güzel ve yüksek seviyelere ulaştık, talep çok. Yağmurlar da yardımcımız oluyor. 100 bin hedefine sezon sonunda ulaşmış olacağız. Melen Çayı, Türkiye'nin en güvenli parkuru. Çayın yatağının geniş olması, şelale dediğimiz rapitlerin çıkışında ölüm veya sakatlanma riskinin olmadığı, Türkiye'nin en güvenli, en özel parkuru burası. Debi, adrenalin, heyecan ve enerji olarak her anlamda muhteşem parkurumuza, doğa ile birlikte rafting yapmak isteyen misafirlerimi bekliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.