Yakın Karadeniz Baja Rallisi, Düzce'de yapılacak

Yakın Karadeniz Baja Rallisi, Düzce'de yapılacak
- TMF Başkanı Uçar:- "400 kişilik bir organizasyon ekibiyle yapılacak yarışlar büyük ses getirecek"


DÜZCE (AA) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, kaymakamlıkları ve ilçe belediyelerince ortaklaşa düzenlenecek Yakın Karadeniz Baja Rallisi, 4-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Organizasyonla ilgili valilik toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Düzce Valisi Ali Fidan, TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca ve TMF Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Vali Fidan, yaptığı açıklamada, yarışların Türkiye'de ilk olduğunu ve organizasyona 250 sporcunun katılmasının beklendiğini söyledi.

Yarışların tüm Düzce'yi kapsayacak şekilde planlandığını anlatan Fidan, "Yarışlar kent merkezinde başlayarak, sırasıyla Yığılca ilçesinden, Akçakoca'ya kadar devam edecek. Burada konaklama yapıldıktan sonra ikinci gün Akçakoca'dan başlayacak Çilimli, Cumayeri üzerinden Gümüşova'ya kadar uzanmış olacak. İkinci gün konaklama Dereköy'de olacak. İlk gün toplam mesafe 142 kilometre, ikinci gün 92 kilometre mesafe var. Gümüşova'dan başlayacak, Gölyaka Güzeldere Şelalesi'nde sona erecek. Dördüncü gün Gölyaka'dan başlayacak yine yaylalar üzerinden etap takip edilerek Topuk Yaylası'nda 129 kilometrelik etapla son bulacak. Ralli günlerinde hem trafiğe açık hem trafiğe kapalı alanlarda yarışlar olacak." diye konuştu.

Organizasyonun kentin tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Fidan, "Motor sporları alanında bütün ilimizi kapsayan bir etkinliği gerçekleştirmiş olacağız. Bu Düzce için ilk etkinlik. Ben bu etkinliğin Düzcemizin hem tanıtımı hem de sportif potansiyeli anlamında katkılar oluşturacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


- "Yarışlar büyük ses getirecek"


TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar ise federasyon olarak gurur duydukları bir gün yaşadıklarını ve organizasyonun büyük ses getireceğine inandıklarını kaydetti.

Uçar, Yakın Karadeniz Baja Rallisi'nin büyük bir organizasyon olduğunu dile getirerek, "400 kişilik bir organizasyon ekibiyle yapılacak yarışlar, büyük ses getirecek. Dört gün sürecek yarışlara yüksek katılım olmasını bekliyoruz. Ralli, 7 ilçede tüm Düzce ilimizi kapsayacak bir organizasyon haline gelecek. Ekibimiz sahaya inecek." şeklinde konuştu.

Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'nin açılmasıyla Düzce'nin büyük oranda motor tutkunlarının uğrak mekanı olduğunu belirten Uçar, "Türkiye Şampiyonası'nın bir etabını yapmaya geldiğimiz organizasyon, bugün uluslararası boyuta taşıyacağımız bir organizasyonun hamisi oldu. Bu noktada da büyük hayallere sürükledi. Düzce'ye adım attığımız günü ben motor sporlarında bir milat olarak görüyorum." diye görüş bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.