Yalan Söyledikçe Kolaylaşıyor

Yalan Söyledikçe Kolaylaşıyor
Küçük yalanların beyni duyarsız hale getirerek kişiyi gelecekte daha büyük yalanlar söylemeye teşvik edebileceği bildirildi

Sonuçları Nature Neuroscience dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde, yalan söylemenin şahsi kazanımla sonuçlanacağı bir görevde yer almaları istenen bir grup katılımcının beyinleri tarandı.

Duke ve Londra üniversitelerinden bilim adamları, çalışma sırasında kişi ilk kez yalan söylediğinde, beyninde duygularla bağlantılı amigdala bölümünde çok ciddi biçimde hareketlenme gözledi.

Sonradan söylenen yalanlarda, önemli bile olsalar, amigdalanın bunlara verdiği tepkinin giderek azaldığı görüldü.

Araştırmacılardan Tali Sharot, kişi, şahsi kazanım amacıyla yalan söylemeye hazırlandığında amigdalanın, yalanın kapsamını sınırlayacak biçimde olumsuz bir duygu ürettiğini belirterek "Öte yandan, yalan söylemeye devam ettiğimizde amigdalanın buna tepkisi zayıflıyor, amigdalanın tepkisi azaldıkça daha büyük yalanlar söylüyoruz" ifadesini kullandı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.