Yangın söndürme cihazlarına bakım standardı

Yangın söndürme cihazlarına bakım standardı
ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, "TS 11827 İşyerleri-Yangın Söndürme Cihazlarına Bakım ve Dolum Hizmeti Veren Yerler için Kurallar...

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, "TS 11827 İşyerleri-Yangın Söndürme Cihazlarına Bakım ve Dolum Hizmeti Veren Yerler için Kurallar " standardının uygulamaya konulmasına ilişkin hususlar belirlendi.

Bakanlığın konuya ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, söz konusu standart ile ilgili "Mecburi Standard Tebliği" 19 Nisan 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak Bakanlık tarafından mecburi uygulamaya konulurken, TSE Teknik Kurulunca bu standardın ilgili maddesinin tadil edilerek yayımına karar verildi. Standart metni üçüncü baskı olarak zorunlu uygulamaya konuldu.

Bakanlığın "TS 11827 (Nisan 2015)" standardı kapsamında hizmet veren iş yerlerinin tebliğ hükümlerine uymaları zorunlu olacak. Söz konusu standart, TSE merkez teşkilatından veya il temsilciliklerinden temin edilebilecek. İletişim bilgilerine TSE’nin internet sitesinden ulaşılabilecek. Söz konusu tebliğ 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.