"Yanlış Anlama" Filminin Çekimleri Başlıyor

"Yanlış Anlama" Filminin Çekimleri Başlıyor
Azerbaycanlı ve Türk iki ailenin yanlış anlamaları üzerine kurulu filmde, Hakan Bilgin, Şevket Çoruh, Pervin Abiyeva ve Ferda Xudaverdiyev gibi oyuncular rol alacak

İSTANBUL (AA) - Türkiye Azerbaycan ortak yapımı "Yanlış Anlama" adlı filmin çekimleri nisan ayının ilk haftasında başlıyor.

Azerbaycanlı ve Türk iki ailenin yanlış anlamaları üzerine kurulu filmin detayları, Sultanahmet'teki bir otelde yapılan basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantıda konuşan filmin yapımcısı Levent Cengizhan, "İki devlet, tek millet" anlayışında oldukları için Türkiye ve Azerbaycan arasında bir hikaye işleyeceklerini söyledi.

Cengizhan, Azerbaycan'daki sıcaklığı Türkiye'ye taşımak istediklerini belirterek, "Oradaki çok değerli oyuncularla anlaştık. Filmimiz, iki millet arasında gerçekten yanlış anlaşılmaya sebep olacak bir hikaye değil." dedi.

Filmin başrol oyuncularından Hakan Bilgin de kimseyi üzmeden, kırmadan, yanlış anlamalar üzerine kurulu bir film çekeceklerini anlattı.

Bilgin, filmin ismini de şu sözlerle açıkladı:

"Azerbaycan ve Türkiye'deki diller birbirine çok benziyor ama iki dil arasında yanlış anlamaya müsait kelimeler çok. Azerbaycan Türkiye arasında gidip gelen, insanların izlerken bolca eğleneceği bir film. İnsanları mutlu etmek için film yapıyoruz. Ben metni okurken çok eğlendim. Oynadığım karakter de eğlenceli bir karakter."

Senarist Ayberk Çınar ise Türklerin ve Azerbaycanlıların aynı millet olduğuna vurgu yaparak, "Diller çok benziyor ama ortaya güzel bir mizah çıkaracak ufak farklar da var. Güzel bir hikaye oldu." diye konuştu.


- Filmin çoğu Bakü'de geçecek

Yönetmen Ulaş Cihan Şimşek de ilk kez bir uluslararası projeyi yöneteceğini aktararak, "Uluslararası projelere destek olan çok kişi bulamıyoruz. Bakü'ye gittiğinizde sıcaklığı hissediyorsunuz. Çok misafirperverler. Yeni kalkınmakta olan bir sinema sektörü var. Hem bizim için hem onlar için yeni bir yol açılıyor. İyi bir oyuncu ekibi oluşturduk." ifadelerini kullandı.

Filmin büyük kısmının Bakü'de geçeğine ve çekimlere nisan ayının ilk haftası Balat'ta başlayacaklarına dikkati çeken Şimşek, mayıs ortasına kadar da Bakü'de çekim yapacaklarını ve buradaki turistik mekanları öne çıkaracaklarını dile getirdi.

Azerbaycanlı oyuncu Pervin Abiyeva da Türkiye'yi çok sevdiği için birçok kez buraya geldiğini belirterek, ilk kez bir Türk yapımında rol alacağını kaydetti.

Azerbaycanlı komedyen Ferda Xudaverdiyev ise "Recep İvedik 5"in tartışma konusu olan boks sahnesine, boks eldivenleri giyerek esprili bir dille gönderme yaptı.


- Film

Türkiye'den ve Azerbaycan'dan iki ailenin beraber geçirdikleri 10 günü anlatan filmde iki dilin hem yakınlığı hem farklılığı sonucu oluşan yanlış anlamaların getirdiği maceralar işlenecek.

Eğlenceli bir yanlış anlama hikayesini anlatan filmin yönetmen koltuğunda Ulaş Cihan Şimşek oturuyor. Filmin senaryosu ise Ayberk Çınar’a ait. Filmin oyuncu kadrosunda ise Şevket Çoruh, gibi ünlü isimler yer alıyor.

DADA Yapım tarafından hayata geçirilecek filmde, Şevket Çoruh'un yanı sıra, Bahadır Efe, Duygu Karaca, Islam Mehreliyev ve Pelin Sönmez de rol alacak.

Filmin, Türkiye ve Azerbaycan sinemalarında aynı anda ekim ayında vizyona girmesi planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.