"Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul" kapılarını açtı

"Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul" kapılarını açtı
"Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul" 14 Mayıs'a kadar Türk yapı sektörü paydaşlarını bir araya getirecek- Fuar süresince gerçekleştirilecek "Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri" mimarlık ve tasarım alanında yapı sektörü temsilcilerine bilgi akışı sağ

İSTANBUL (AA) - Türk yapı sektörü fuarlarından "Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul", 14 Mayıs'a kadar Türk yapı sektörü paydaşlarını bir araya getirecek.

YEM Fuarcılık açıklamasına göre, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde misafirlerini ağırlayan fuar, 100 bin metrekarelik 14 salon ve açık alanda, bin 250 üretici firmanın en yeni malzemelerini, teknoloji ve hizmetlerini 111 bin ziyaretçiyle buluşturacak.

Bu yıl içeriği daha da zenginleştirilen "İş Geliştirme Platformu" etkinlikleriyle 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, sektöre yeni pazarlar yaratarak ülke ekonomisine de katkı sağlayacak. Fuarın bu yılki yenilikleri arasında yer alan ve fuar süresince gerçekleştirilecek "Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri" ise mimarlık ve tasarım alanında yapı sektörü temsilcilerine bilgi akışı sağlayacak.

Açıklamada verilen bilgilere göre, fuar kapsamında çeşitli panel, konferans ve seminerler düzenlenerek sektör paydaşlarının hedef pazarlar için sinerji oluşturması hedeflenecek.

Fuarın açılış töreni Kenya Cumhuriyeti Arazi, Konut ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Kabine Sekreteri Prof. Jacob Kaimenyi, Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Honorable Kiema Kilonzo, Türkiye Cumhuriyeti Mozambik Büyükelçisi Aylin Taşhan, ITE Group Bölge Direktörü Vincent Brain ve ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer’in katılımıyla gerçekleşti.


- "Mimarlık ve Mimarlık Kültürü” etkinlikleri"


"Mimarlık ve Mimarlık Kültürü Etkinlikleri" kapsamında fuarın ilk etkinliğini "Türkiye’de Sürdürülebilirlik ve Türk Müteahhitler Birliği Deneyimi" başlıklı semineriyle Mimar Selçuk Avcı gerçekleştirdi.

Selçuk Avcı seminerde, her yönüyle sürdürülebilirlik ilkeleri üzerine tasarlanan Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Merkez Binası Projesine yönelik deneyimlerini Türk yapı sektörü profesyonelleriyle paylaştı. 11 Mayıs Çarşamba günü ise "Asya’nın yükselen yıldız tasarımcısı" olarak nitelenen dünyaca ünlü, RIBA ödüllü Mimar Chris Bosse "Geleceğin Şehri: Kentsel Çevrede İnsan, Teknoloji ve Doğanın Sinerjisi" başlıklı konferansıyla fuarın konuğu olacak.

"Mimarın Yeni Malzemeleri" etkinliği ve yapı sektörünün uzmanları ile mimarlık öğrencilerini bir araya getirecek olan "Mimarlıkta Kariyer" seminerleri de gerek mimarlık öğrencilerine gerek yapı profesyonellerine ışık tutacak etkinlikler arasında yer alıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.