"Yaptığımız işi kimse hafife almasın"

"Yaptığımız işi kimse hafife almasın"
- Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç: "Boksta en zoru Avrupa grubudur. Kazanılan 3 kotayı kimse hafife almasın" - "Organizasyon anlamında dünya şampiyonuyuz" - "Sayı olarak 'şu kadar kota alırız' demiyoruz ama katılabileceğimiz en üst seviyede olimpi


ANKARA (AA) - Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri'nde 2016 Rio Olimpiyatları'na 3 kota daha aldıklarını, bunu da kimsenin hafife almaması gerektiğini söyledi.

Gözgeç, Samsun'un ev sahipliğinde organize edilen Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri öncesinde 2 kotaları bulunduğunu hatırlatarak, "Boksta en zoru Avrupa grubudur. Kazanılan 3 kotayı kimse hafife almasın." dedi.

Toplam kota sayılarının 5'e yükseldiğini belirten Gözgeç, "69 ve 75 kilolarda kota almayı başarmıştık. Şimdi de 64, 81 ve +91 kilolarda kota elde ettik. Boks, çok ağır bir spor. Dokuz dakika boyunca hem darbe alıyorsunuz, hem de rakibinize vurmaya çalışıyorsunuz. Kazandığınız tek maç da size yetmiyor, sonrasında maçlara çıkmak zorundasınız." diye konuştu.


- Organizasyona övgü


Federasyon başkanı Gözgeç, Samsun'da çok başarılı bir organizasyon yaptıklarını ve katılımcı ülkelerin yanı sıra Dünya Boks Birliği ve Avrupa Boks Birliği başkanlarının da memnun olarak Türkiye'den ayrıldıklarını belirtti.

Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri öncesinde her şeyi en ince ayrıntısına kadar çalıştıklarını ve güzel bir organizasyona imza attıklarını vurgulayan Gözgeç, "Organizasyon anlamında dünya şampiyonuyuz. Tüm katılımcılar ve misafirler, biz defalarca kez teşekkür ve tebrik etti. Olimpiyatlardan sonra da Genç ve Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası'nı ülkemizde yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.


- Hedef, olimpiyat madalyası


Eyüp Gözgeç, haziran ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de eleme müsabakaları yapılacağını vurgulayarak, orada da 1-2 kota almaya çalışacaklarını dile getirdi.

AIBA Profesyonel Boks (APB) ve Dünya Boks Serisi'nin (WSB) de kota müsabakaları olacağının altını çizen Gözgeç, "Önümüzde iki şansımız daha var. Oradan da bir kota çıkarmaya çalışacağız. Sayı olarak 'şu kadar kota alırız.' demiyoruz ama katılabileceğimiz en üst seviyede olimpiyatlarda yer alarak madalya alacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.