Yaralanan Emekli Astsubaylar Demokrasi Nöbetini Bırakmadı

Yaralanan Emekli Astsubaylar Demokrasi Nöbetini Bırakmadı
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanan emekli astsubaylar Pembeçiçek ile Karakoca, hastaneden taburcu olur olmaz demokrasi nöbetine koştu

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı mücadele ederken yaralanan emekli astsubaylar Salih Gürsel Pembeçiçek ile Murat Karakoca, yaraları tam olarak iyileşmemesine rağmen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sabaha kadar demokrasi nöbeti tutuyor. Emekli askerler, sözde meslektaşlarının bedenlerinde açtığı yaralar iyileşse de ruhlarında bıraktığı izin silinmeyeceğini söylüyor.

Emekli Kıdemli Başçavuş Karakoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini televizyonda öğrendikten sonra zaman kaybetmeden destek için Ankara Emniyet Müdürlüğüne gittiğini, burada toplanan grupla çatışmaların yoğun yaşandığı alana doğru ilerlediklerini, gördüğü manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını dile getirdi.

"Etrafı zırhlı araçlarla çevirmişlerdi, acımasızca düşmana saldırır gibi polisimize kurşun yağdırıyorlardı" diyen Karakoca, ilk şoku atladıktan sonra yanındaki birkaç kişiyle etrafa ateş açan zırhlı aracın önüne geçtiklerini belirtti.

Askerleri komuta eden bir rütbelinin kendilerine müdahale ettiğini, bu sırada aralarında sert bir tartışma çıktığını dile getiren Karakoca, "Komutana, 'Biz bu ülkenin halkıyız, bizi de mi vuracaksın, hadi vur öyleyse' deyince o komutan tereddütsüz bulunduğumuz yere doğru ateş açtı. Bacağımdan vuruldum."

"Sözde meslektaşım tarafından vurulmak çok zoruma gidiyor"
Meslek yaşamının yarısını Güneydoğu'da çatışmalarda geçirdiğini ifade eden Murat Karakoca, "Şükürler olsun ki bir kez dahi yaralanmadım. Ama ordumun üniformasını giyen sözde bir meslektaşım tarafından vuruldum, bu çok zoruma gidiyor." dedi.

Tedavisinin ardından demokrasi nöbeti için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde toplananlara katıldığını söyleyen Karakoca, "Başkomutanımızın ikinci bir emrine kadar alanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Hastaneden çıktı, bombalanan Meclis'e koştu
Emekli Kıdemli Başçavuş Salih Gürsel Pembeçiçek de darbe girişiminin yapıldığı akşam, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın cuntacılar tarafından rehin alındığını öğrendikten sonra aracıyla Genelkurmay Başkanlığının önüne gittiğini aktardı.

Genelkurmay Başkanlığı önünde halkın tanklara karşı koyduğunu anlatan Pembeçiçek, karargahın nizamiyesi ve helikopterden üzerlerine ateş açıldığını, etrafındaki vatandaşlardan bazılarının yaralandığını belirtti.

Bir dönem aynı üniformayı giydiği meslektaşlarının halka bomba yağdırmasını hatırladıkça kahrolduğunu bildiren Salih Gürsel Pembeçiçek, duygularını şöyle dile getirdi:

"Omuz omuza TSK'da görev yaptığımız insanların bir gün gelip de üzerimize bomba yağdıracağını, helikopterlerle bizi tarayacağını rüyamda görsem inanmazdım. Benimle saf tutan, 'dindarım' diyen, kardeş gözüyle baktığımız bu hain şebekenin yaptıklarını hatırladıkça kahroluyorum. Ama hiç kimse unutmasın ki üzerimizde operasyon yaptıracak bir millet değiliz. Hain şebekeler ayaklarını denk alsınlar. Sonuç alınana kadar meydanlarda kalmaya devam edeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.