'"Yaralar en kısa zamanda sarılacak"

'"Yaralar en kısa zamanda sarılacak"
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ordu'da yaşanan sel ve heyelan sonrası yaraların en kısa zamanda sarılacağını, ihtiyaçların en kısa sürede karşılanacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ordu'da yaşanan sel ve heyelan sonrası yaraların en kısa zamanda sarılacağını, ihtiyaçların en kısa sürede karşılanacağını bildirdi.

Bazı programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Akdağ, Perşembe ilçesinde meydana gelen sel ve heyelandan zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu.

AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile ilçede zarar gören yerlerde yetkililerden bilgi alan Akdağ, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Akdağ, Perşembe ilçesinde çok ciddi yağışa bağlı sel ve toprak kaymaları meydana geldiğini anımsatarak, "Normalde bir yılda metrekareye 900 kilogram yağış olurken iki üç gün içerisinde 300 kilogram yağış olmasından dolayı köprülerde yıkılmalar var, köy yollarında hasarlar var. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. 2 vatandaşımız ise kayıp. Onları da bulmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz." diye konuştu.

Sel ve heyelan sonrası bütün ekiplerin gece gündüz demeden dinlenmeksizin çalışarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını vurgulayan Akdağ, şöyle konuştu:

"Ben bu gayretlerinden dolayı hem sayın valimiz, hem büyükşehir belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün Perşembe ve Ordu halkına geçmiş olsun diliyorum. İnanıyorum ki yaralar en kısa zamanda sarılacak. İhtiyaçlar en kısa sürede yerine getirilecek ancak böyle zamanlarda çalışan insanların nasıl özveriyle çalıştıklarını da bilmek lazım. İmkanlar çerçevesinde yapılacakların azamisi yapılıyor."

Bakan Akdağ, Giresun'da askeri helikopterin düşmesi sonucu yaralanan ve GATA'da tedavileri devam eden askerlerin son durumlarına ilişkin ise, "Bilindiği üzere bu kazada 7 şehidimiz oldu. 8 de yaralımız var. Yaralılar olabilecek imkanlar dahilinde en kısa zamanda kendilerine müdahale yapılmıştır. Hepsine Allah'tan şifa diliyorum." dedi.

"Hastanelerin yoğun bakım servislerinde yaşanan yoğunluklara ilişkin bir çalışma olup olmayacağı" sorusuna Akdağ, şu yanıtı verdi:

"Biz Türkiye'de son 12-13 yıl içerisinde yoğun bakım yatak sayısını 10 kattan daha fazla artırdık. 10 tane ise biz bunu 100 tane yaptık çünkü bazı hastalar çok uzun süre yatıyorlar. Şimdi bunun için yeni programımız var. Bizim uzun süre yatanlar için yoğun bakımın dışında yeni yataklara ihtiyacımız var. Onları geliştiriyoruz. Ben bütün arkadaşlarıma talimat verdim. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde, Trabzon, Giresun, Ordu ve Gümüşhane'de yoğun bakım yataklarını en kısa zamanda artıracağız. Bir de evde bakımı daha da kuvvetlendirerek inşallah yoğun bakımlarla ilgili hiçbir problem olmamasını sağlayacağız."

Akdağ, "Doğu ve güneydoğu illerinde hekim açığı olup olmadığı" sorusu üzerine ise "Bizim öteden beri 5. ve 6. bölge illeri dediğimiz güneydoğu ve doğuda hekim açığımız, sağlık personeli açığımız var. Buralarda da sayıları birkaç kat artırdığımız halde açığımız var." dedi.

Terör örgütü PKK'nın bölge vatandaşına çok ciddi zararları olduğunu vurgulayan Akdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aynı zamanda sağlık binalarına çok ciddi zararlar verdiler. Sağlık binalarına roket atarlar ile saldırdılar. Buralarda taradıkları binalar oldu. Ambulanslarımıza ateş açtılar. Kamuoyunun hatırlamasında fayda görüyorum, 6 kardeşimiz, sağlıkçımız şehit oldular. Bunların içerisinde doktor arkadaşımız var, eczacılar, sağlık memurları var. Biz şimdi bölgenin imarı ile ilgili olarak hükümet anlamında çok sıkı bir çalışma yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı olarak bizim de üzerimize düşenler var. Bu çerçevede gerek aile sağlığı merkezlerimiz, gerek hırpalanan, zedelenen hastanelerimiz olsun bunları süratle önümüzdeki yıl içerisinde yenileyip hizmete en üst seviyeden inşallah devam edeceğiz."

Bakan Akdağ, daha sonra ilçede ev ziyaretlerinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.