Yaraları saracak servis

Yaraları saracak servis
Konya’nın sağlık alanındaki yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Konya merkez ve ilçe hastanelerine her gün yeni birimler kurulurken bunlara son örnek Beyşehir Devlet Hastanesi’nden geldi.

Hastaneye 10 yataklı son derece modern ve kullanışlı palyatif tedavi servisi kuruldu. Hem insani hem de tıbbi açıdan palyatif servislerin son derece önemli olduğunu belirten Beyşehir Devlet hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hüseyin Koşat, “Palyatif tedavi servisimizde yardıma ve bakıma ihtiyacı olan tüm hastalarımıza en güzel ve modern bir ortamda sağlık hizmetini sunma gayreti göstereceğiz. ‘Sizin için artık yapılacak bir şey yok’ denilerek evine gönderilen ama aslında yapılacak bir şeylerin hala olduğu hastalarımıza bu servisimizde yatıracağız ve bakımlarıyla yakından ilgileneceğiz” dedi.

Beyşehir İlçesi’nin Konya’nın nüfusu en kalabalık ilçelerinden birisi olduğunu ifade eden Koşat, “İlçemizde yaşlı nüfusun fazla olması nedeniyle evde bakıma muhtaç olan hasta sayısı da bir hayli fazla durumda, fakat hasta aileleri bakım konusunda yeterli bilince sahip değiller. Hastane olarak bizlerde Palyatif Bakım Servisi’nde hastalarımızın ağrılarını en aza indirgeyip, durumlarını gözlemleyerek gerekli bakımlarını yapacağız” şeklinde konuştu.

Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz da merkez ve ilçe hastaneler de palyatif servislerin hızla açılması ile birlikte Konya’nın bu alanda yaşadığı sıkıntıların çözüme kavuşmuş olacağını vurguladı.

Beyşehir’de açılan palyatif bakım servisinin şu ana kadar açılan palyatif servisler arasında fark oluşturduğuna ve çıtayı yükselttiğine de vurgu yapan Darılmaz, Beyşehir Devlet Hastanesi yönetici ve çalışanlarını modern palyatif bakım servisi açtıkları için kutlayarak teşekkür etti. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.