Yaralı yavru ayı tedavi altına alındı

Yaralı yavru ayı tedavi altına alındı
BURSA (AA) - Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaralı halde bulunan yavru ayı tedavi altına alındı.Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan...

BURSA (AA) - Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaralı halde bulunan yavru ayı tedavi altına alındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde göreve giden müdürlük personeli, Gemlik-Yalova Karayolu üzerinde yaralı bir yavru ayı olduğunu fark etti.

Bölge Müdürlüğü veteriner hekimlerinin bölgeye intikal ettirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"6 aylık olduğu tahmin edilen yavru ayının olay yerinde yapılan ilk müdahalesinde sağ arka bacağında kırıklar bulunduğu, mevcut kırıkların muhtemelen bir trafik kazası neticesinde oluştuğu tespit edilmiştir. Yavru ayıya yapılan ilk müdahale sonrasında, ileri tetkik ve tedavi işlemlerinin yapılabilmesi için Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine sevki gerçekleştirilmiştir."

Uludağ Üniversitesindeki (UÜ) tedavi işlemlerinin tamamlanmasının ardından yavru ayının, rehabilitasyon sürecinin tamamlanması amacıyla Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine nakledildiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.