'Yarasaların sığınağı'na ışıklandırma

'Yarasaların sığınağı'na ışıklandırma
Trakya'nın turizme açık tek mağarası olan Dupnisa'nın çevresi ve ziyarete açık bölümü ışıklandırıldı

Trakya'nın turizme açık tek mağarası olan Dupnisa'nın çevresi ve ziyarete açık bölümü ışıklandırıldı.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Sarpdere köyünde bulunan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresinin çalışmaları doğrultusunda düzenlenerek 2003'te hizmete açılan Dupnisa Mağarası, 16 türde yaklaşık 60 bin yarasaya ev sahipliği yapıyor.

İkinci jeolojik zamana ait mermerler içinde, birbirine bağlı iki kat ve üç bölümünden oluşan mağara, ışıklandırma çalışmasıyla daha etkileyici bir görünüme kavuştu.

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Fikret Macit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yeraltı cenneti" olarak bilinen Dupnisa'nın yürüyüş parkurları ve ışıklandırmasıyla daha güzel bir görünüme sahip olduğunu söyledi.

Macit, mağaranın çok zengin bir eko sisteme sahip olduğunu vurguladı.

Yarasaların yaz döneminde depoladıkları besinlerle hayatlarını sürdürdüğünü aktaran Macit, "Yazın enerji depolayan yarasalar, kış uykusunda ürkütülmemeli. Çünkü, ürkerlerse stresten hayatlarını kaybediyorlar. Ayrıca, enerji harcadıkları için de güçsüz düşüp ölüyorlar. Dolayısıyla Dupnisa Mağarası'nı 15 Mayıs-15 Kasım'da ziyarete açıyoruz. Mağaramız ziyarete kısa süre önce açılmasına rağmen 30 bin ziyaretçiye ulaştık. Mağaranın ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor." şeklinde konuştu.

Macit, mağarayı bu yıl 150 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesini beklediklerini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.