Yardım için "Paylaş Kurtul"

Yardım için "Paylaş Kurtul"
Asilcan çifti, başlattıkları "Paylaş Kurtul Projesi" kapsamında, Balat'ta oluşturdukları "Hobbit House"da topladıkları ikinci el eşyaları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor- Murat Asilcan: - "Buradan giyinen binlerce çocuk ve aile var. Sizin çöp olarak görd

İSTANBUL (AA) - HİKMET FARUK BAŞER - İstanbul'da yaşayan Asilcan çifti tarafından başlatılan "Paylaş Kurtul Projesi" kapsamında toplanan ikinci el eşyalar, ihtiyaç sahiplerine gönüllü ulaştırılıyor.

Murat ve Sinem Asilcan çifti, topladıkları ikinci el kıyafet, kitap ve oyuncakları Fatih ilçesinin tarihi semtlerinden Balat'ta "Hobbit House" ismini verdikleri bir evde, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Çiftin tek amacı, insanların unutmuş olduğu paylaşma duygusunu yeniden canlandırmak.

Murat Asilcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle beraber 6 ay önce Balat'ta 3 katlı bir ev kiraladıklarını ve restore ettiklerini söyledi.

"Hobbit House"u, çöplerden, eskicilerden buldukları eşyaları tamir ederek oluşturduklarını anlatan Asilcan, rüyalarındaki evi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İnsanlara iyilik yapmayı sevdiklerini vurgulayan Asilcan, şunları dile getirdi:

"Eşimle beraber burada bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. İnsanların kullanmadıkları ikinci el eşyaları alarak gönüllü olarak 'Paylaş Kurtul' kampanyası altında, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Kimi zaman da biz onların evine giderek ulaştırıyoruz. Bunun yanında Hobbit House önündeki gardropta asılı kıyafetleri ve ayakkabıları insanlar gelip ihtiyaçlarına göre alıyor. İnsanların satamadığı kıyafetleri, ayakkabıları burada insanlara 'Paylaş Kurtul' diyerek dağıtıyoruz. Haftada yaklaşık 3 bin ihtiyaç sahibi kişi bunlardan faydalanıyor."

Asilcan, bunun yanında kurdukları kütüphanede her hafta bine yakın çocuğun ikinci el masal kitabı ve oyuncakla buluştuğunu, bu sayede Balat'ta bulunan çocukların kitap kurdu olduklarını anlattı.

Projelerinin imece usulüyle yardıma dönüştüğünü belirten Asilcan, şunları kaydetti:

"Projemiz güzel bir dayanışma kültürü yarattı. İnsanlar bunun özlemini duyuyormuş yıllardır. Biz insanların kullanmadığı temiz olarak yıkayıp gönderdiği kıyafetleri ihtiyacı olanlarla buluşturuyoruz. Buradan giyinen binlerce çocuk ve aile var. Sizin çöp olarak gördükleriniz başka insanların hayatında birer hazineye dönüşebilir. Lütfen onları atmayın, bize getirin. Biz dağıtımını gönüllü yapıyoruz. İstanbul'un birçok yerinden bize kıyafet, oyuncak, kitap getiren insanlar oluyor. Yeni bir şeyler alıp göndermesinler. Bizim amacımız ikinci el eşyaları dağıtmak. Bunun yanında kapı önüne insanların içmesi için su bıraktık. Sokakta bulunan köpeklerin, kedilerin yiyecek ihtiyaçlarını da yine karşılıyoruz."

- "Eşyalar ihtiyaç sahipleri için hazine"

Sinem Asilcan ise topladıkları yardımların ihtiyaç sahibi aileler için hazineye dönüştüğünü, yaptıkları işin çok zor bir şey olmadığını söyledi.

Balat'ta insanların unuttuğu paylaşma kültürünü yeniden hatırlatmaya çalıştıklarını söyleyen Asilcan, "Paylaşmak ve dayanışma günümüzün en güzel duygularından biridir. Çocukları çok önemsiyoruz. Çocuklara oyuncak, kitap, kıyafet bekliyoruz özellikle. Balat'taki çocuklar bizim sayemizde kitap kurdu oldular. Çocuklar her gün gelip gidiyor. Burayı çok seviyorlar." diye konuştu.

Paylaş Kurtul Projesi'ne katkıda bulunmak için Kasımpaşa'dan gelen Huriye ve Metin Erdem, evdeki giysilerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaşması için buraya getirdiklerini belirterek, paylaşmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.