Yardımeli Derneğinden Suriyeliler'e Yardım

Yardımeli Derneğinden Suriyeliler'e Yardım
Yardımeli Derneği bayram öncesi, hazırladığı kumanyaları İdlib ve Hatay'da yaşayan 6 bin aileye ulaştırdı

İSTANBUL (AA) - Yardımeli Derneği, "İnsanlık için Kardeşlik Vakti" sloganıyla Suri̇ye İdlib ve Hatay Yayladağı Türkmen mülteci̇ kamplarında 6 bi̇n ai̇leye ramazan kumanyası dağıttı.

Yardımeli Derneğinden yapılan açıklamaya göre, bayram öncesi Türk Kızılayı ile birlikte organize edilen yardım programı çerçevesinde, Yayladağı AFAD kampı ve çevresinde yaşayan bin yardıma muhtaç aileye ramazan kumanyası ulaştırıldı.

İkinci parti ramazan kumanyaları ise sınırın diğer tarafındaki, Türk Kızılayı ve diğer sivil toplum kuruluşlarının kurduğu kamplardaki 5 bin aileye ulaştırıldı.

Türk Kızılayı yetkileri ile birlikte resmi makamlardan alınan izinle sınırın diğer tarafına geçen Yardımeli Derneği çalışanları, kamplarda inceleme yaparak yapılabilecekler hakkında rapor tuttu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Kızılayının kurmuş olduğu 5 kampı gezen ekibimiz, bağışçılarımız tarafından emanet edilen 5 bin ramazan kumanyasını bu bölgede Kızılay yetkilileriyle birlikte dağıttı. Ekibimizin hazırladığı raporda dikkat çeken kısım bölgede çok sayıda yetim çocuğun bulunması. Bu çocuklar Kızılay ve bazı sivil toplum kuruluşlarının yetim kamplarında barınsa da yüzlerce çocuk sahipsiz durumda. Bölgede çalışan yabancı sivil toplum kuruluşları ve terör gruplarının tehlikesi altında olan bu yetim çocuklara sahip çıkılması gerektiği ekibimiz tarafından gözlemlenen bir diğer husus. Yardımeli Derneği olarak hazırlanan raporlar ve yapılan incelemeler neticesinde bölgeye yönelik yapılabilecek projeleri gündemimize alıp bu projeler üzerinde çalışmaya başlayacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.