Yardımeli Derneği'nin Bangladeş ziyareti

Yardımeli Derneği'nin Bangladeş ziyareti
İSTANBUL (AA) - Bangladeş faaliyetlerini yerinde incelemek ve inşası devam eden Darul Hikme Külliyesi Camisi’nin temel atma törenine katılmak için bu ülkeye...

İSTANBUL (AA) - Bangladeş faaliyetlerini yerinde incelemek ve inşası devam eden Darul Hikme Külliyesi Camisi’nin temel atma törenine katılmak için bu ülkeye giden Yardımeli Derneği ekibi Türkiye'ye döndü.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, kafilede Yardımeli Yönetim Kurulu Üyesi ve Bangladeş Sorumlusu Mehmet Köse, Genel Müdür Bahri Bulut ile Dış İşler Sorumlusu Muhammed Çiçek de yer aldı.

Bangladeş’in Cox’s Bazaar şehrinde 2015 yılında temeli atıldıktan sonra inşaatı hızla devam eden, Bangladeş ile Arakanlı muhtaç ve yetim çocukların eğitim göreceği Darul Hikme Külliyesinde öğrenciler ilköğretimden liseye kadar desteklenerek yetiştirilecek. İnşaatı tamamlandığında bin metrekarede, 4 katlı olarak hizmete girecek külliyenin bitirilen kısmında öğrenciler eğitimlerine devam ediyor.

Darul Hikme Külliyesi Camisi inşaatı tamamlandığında, 300 metrekare üzerine kurulu toplamda 3 kat ve 550 metrekare olacak cami, külliye öğrencilerine ve bölge halkının istifadesine sunulacak.

- Yardımeli'nden 27 mescit ve 153 su kuyusu

Derneğin Bangladeş'te bölge halkının istifadesine sunulan 27 adet mescit ve 153 su kuyusu dernek yetkilileri tarafından ziyaret edildi, bağışçıları telefonla aranıp bağışları hakkında bilgi verildi.

Bangladeş’teki 300 kardeş aileye "Kardeş Aile" projesi kapsamında destek olan Yardımeli gönüllüleri, ailelerin bir kısmını ziyaret edip onlarla sohbet etti.

Chittagong İslam Üniversitesinde eğitim gören ihtiyaç sahibi 15 yetim öğrenci ile Marine City Tıp Fakültesinde eğitim gören ihtiyaç sahibi 20 yetim öğrenci "Kardeş Aile" projesine dahil edildi.
Yardımeli heyeti Bangladeş Türkiye Büyükelçiliği ve Bangladeş Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Koordinatörlüğünü de ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.