Yargıtay’dan FETÖ hükümlüsü eski baro başkanına tahliye kararı

Yargıtay’dan FETÖ hükümlüsü eski baro başkanına tahliye kararı
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurum’unda cezasını çeken eski Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan hakkında, fazla ceza verildiği gerekçesiyle tahliye ve yeniden yargılama kararı verdi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Konya'da FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında, ilk derece mahkeme olarak Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurum’unda cezasını çeken eski Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan hakkında, fazla ceza verildiği gerekçesiyle tahliye ve yeniden yargılama kararı verdi. 

CEZAYI "FAZLA" BULDU

Edinilen bilgilere göre Kayacan ve avukatı tarafından yapılan temyiz başvurusuyla ilgili incelemesinde Yargıtay 16. Ceza Dairesi Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi’nin onama kararını bozarak, “TCK'nın 61. maddesinde düzenlenen cezanın belirlenmesi ve bireyselleştirilmesine ilişkin ölçütlerle, 3/1. maddesinde düzenlenen orantılılık ilkesi çerçevesinde; suçun isleniş biçimi, islenmesinde kullanılan araçlar, islendiği zaman ve yer, konusunun önem ve değeri, meydana getirdiği zarar ve tehlikenin ağırlığı ile sanığın kasta dayalı kusurunun ağırlığı, güttüğü amaç ve saik de göz önünde bulundurularak hukuka, vicdana, dosya kapsamına ve hakkaniyete uygun olarak makul bir cezaya hükmedilmesi gerektiği gözetilmeden, teşdidin derecesinde yanılgıya düşülerek yazılı şekilde fazla ceza tayini” gerekçesiyle, tutukluluk süresi de göz önünde bulundurularak, Fevzi Kayacan’ın tahliye edilmesine karar verdi.

Yargıtay "fazla ceza" gerekçesiyle verdiği bozma kararıyla, Kayacan hakkında verilen FETÖ üyeliği cezasını da onaylamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.