Yarım Asırdır Saat Tamir Ediyor

Yarım Asırdır Saat Tamir Ediyor
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 50 yıldır saat tamirciliği yapan Mahmut Alcan, çocukluğundan bu yana mesleğini severek yapıyor

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde saat tamirciliğini yapan 60 yaşındaki Mahmut Alcan, gelişen teknoloji yüzünden eskisi gibi ilgi olmamasına rağmen yarım asırdır saat tamirciliğini sürdürüyor.

Bu mesleğin son ustalarından olan Mahmut Alcan AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojinin gelişmesiyle yaptığı işin bitme noktasına geldiğini söyledi.

Vatandaşların artık saatleri çok fazla önemsemediğini vurgulayan Alcan, "Çok nadiren mekanik saatlerden tamire geliyor. Eskiden köstekli saatler, mekanik kol saatleri vardı. Şimdi maalesef bunlar yok. İnsanlar artık saati kullanıp atıyor, tamir ettirmeye bile değer görmüyor, çünkü 10-15 liraya yenisini alıyor. Atadan dededen kalma saatleri de kimse tamire getirmiyor. Şu anda emekli maaşımla idare ediyorum. Arada sırada da olsa müşterilerin getirdiği kaliteli saatlerin tamirlerini yaparak ekmek paramızı çıkarmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.