Yarım kalan hayallerini Türkiye'de gerçekleştirmek istiyorlar

Yarım kalan hayallerini Türkiye'de gerçekleştirmek istiyorlar
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle üniversite eğitimlerini tamamlayamayan ve mesleklerini yapamayan Suriyeliler, yarım kalan hayallerini Türkiye'de gerçekleştirmek istiyor

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle üniversite eğitimlerini tamamlayamayan ve mesleklerini yapamayan Suriyeliler, yarım kalan hayallerini Türkiye'de gerçekleştirmek istiyor.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle can güvenlikleri için Türkiye'ye sığınan aileler, burada kendilerine yeni bir hayat kurmaya çalışıyor.

Ülkelerinde eğitimlerini tamalayamayan ve mesleklerini yapma fırsatı bulamayan birçok Suriyeli, yarım kalan bu hayallerini gerçekleştirip, Türkiye'ye de katkı sağlamayı hedefliyor.

Suriye'nin Halep kentinden gelen 27 yaşındaki Muhammed Al Sermami, 2,5 yıldır Reyhanlı'da yaşadığını söyledi.

Halep Üniversitesinde diş hekimliği bölümünü bitirdiğini, ülkesinde insanlara hizmet etme hayallerinin iç savaşla yıkıldığını anlatan Sermami, "İnsanlara daha faydalı olmak adına yüksek lisansımı da bitirmeme rağmen, savaş mesleğimi yapmama engel oldu." dedi.

Türkiye'de huzur içinde yaşadıklarını belirten Sermami, şöyle devam etti:

"Burada zaman zaman çevremdeki insanların sıkıntılarını çözmek adına gönüllü olarak yardımlarına koşuyorum. Türkiye'ye hizmet etmek istiyorum. Türk vatandaşlığını alarak hem hayallerime kavuşmak hem de bize kucak açan Türkiye'ye minnet borcumu ödemek istiyorum."

-"Eğitimimin 3. yılında savaş patlak verdi"


Halep'te makine mühendisliği okurken savaş nedeniyle eğitimi yarım kalan Riyad Esofah Riyfee de Türkiye'de hayallerine kavuşmak istediğini dile getirdi.

İç savaşta 8 yakınını kaybettiğini bildiren Riyfee, "Eğitimimin 3. yılına girerken savaş patlak verdi. Eğitimi yarım bırakmak zorunda kaldım. 1 yıldır Reyhanlı'da yaşıyoruz. Burada yarım kalan mühendislik eğitimimi tamamlayarak Türkiye'ye katkı sağlamak istiyorum." diye konuştu.

-"Aldığım eğitimleri Türkiye'de değerlendirmek istiyorum"

Halep Üniversitesinde iktisat ve ekonomi alanında eğitim alan 47 yaşındaki Abdulrazak Alghajar da ülkesine öğretim görevlisi olarak hizmet edememenin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.