Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı sınır geçişleri
Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 474 kişi yakalandı

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçişe teşebbüs eden 474 kişinin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "günlük faaliyetler"e ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığınca, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 474 ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 4 kişi yakalandı.

Sınır hattında bir cep telefonu, 8 bin 490 kilogram çay, 3 bin 560 paket sigara, 8 bin 77 ilaç ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 186 kişi, Türkiye'den Irak'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 2 kişi yakalandı, 30 bin paket sigara ve bir araç ele geçirildi.

Türkiye'den Bulgaristan'a 27, Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 40 kişi, Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 527 kişi ve Ege Denizindeki kara sularında 211 kişi yakalandı.

Arama kurtarma faaliyetleri kapsamında da Aydın'ın Didim ilçesinde 61, Muğla'nın Milas ilçesinde ise 100 sığınmacı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.