Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı sınır geçişleri
Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından kara sınırlarından yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bin 794 kişi yakalandı

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığınca kara sınırlarından yasa dışı yollarla geçiş yapmaya çalışan bin 794, Ege Denizi'ndeki kara sularında ise 682 kişinin yakalandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından Suriye'den Türkiye'ye bin 427, Türkiye'den Suriye'ye ise 16 kişi yasa dışı yollarla geçiş yapmaya çalışırken yakalandı.

Ayrıca kara sınırlarından yasa dışı yollarla geçiş yapma teşebbüsünde bulunanlardan 305'inin Irak'tan Türkiye'ye, 27'sinin Türkiye'den Yunanistan'a, 19'unun da Türkiye'den Bulgaristan'a giriş yapmak isterken yakalandığı belirtildi.

Türkiye'de bulunmak için yasal koşulları taşımayan 940, Ege Denizi'ndeki kara sularında ise 682 kişi yakalanarak işlem yapıldı.

- Arama kurtarma faaliyetleri

Arama kurtarma faaliyetleri kapsamında İzmir'in Dikili, Çeşme ve Karaburun ilçeleri açıklarında 250, Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçeleri açıklarında ise 50 göçmen sağ kurtarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.