Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı sınır geçişleri
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Ege Denizi'nde 10 günde 361 göçmeni yakaladı

ANKARA (AA) - Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca, Ege Denizi'nde 10 günde yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 361 göçmenin yakalandığı bildirildi.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinde, "Düzensiz Göç ile Mücadele" faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca, 11 Mart 2016'dan itibaren başlanan Ege Denizi'ndeki "Düzensiz Göç ile Mücadele" faaliyetlerine karakol gemileri, deniz karakol uçakları, helikopterler ve keşif gözetleme sistemleri ile devam ediliyor.

Bu kapsamda, 19-28 Mart arasında Dikili Boğazı'nda, Çeşme Boğazı'nda, Didim açıklarında ve Bodrum Boğazı'nda 9 farklı olayda, 361 göçmen tespit edildi. Göçmenlerden 94'ü TCG Karşıyaka ve TCG Karaburun karakol gemileri tarafından Çeşme İskelesi'nde kolluk kuvvetlerine, 267'si ise denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarına teslim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.