Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı sınır geçişleri
Suriye, İran ve Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı yoldan girmeye çalışan 318 kişi yakalandı

ANKARA (AA) - Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince Suriye, İran ve Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı yoldan girmeye çalışan 318 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetler ile arama-kurtarma çalışmalarına yer verildi.

Buna göre, Suriye'den 251, Irak'tan 60, İran'dan ise 7 kişi yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışırken yakalanarak haklarında işlem yapıldı.

Ayrıca, bir kişi Türkiye'den Suriye'ye, üç kişi de Yunanistan'a yasa dışı geçiş yapmak isterken yakalandı.

Türkiye'de yasa dışı bulunan 180 ve Ege Denizi kara sularında yakalanan 145 kişi hakkında de işlem yapıldı.

Öte yandan, Türk Hava Kuvvetleri, 4 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra etti.

Arama- kurtarma faaliyetleri kapsamında, İzmir'in Dikili Körfezi'nde 46, Çeşme Eğri Liman batısında ise 79 kaçak lastik bot içerisinde bulundu ve Sahil Güvenlik birimlerince sağ kurtarıldı.

İzmir Seferihisar Doğanbey Burnu Kanlı ada üzerinde 10, Antalya Sarı ada üzerinde de mahsur kalan 10 göçmen, Sahil Güvenlik unsurları tarafından kurtarılarak güvenlikleri sağlandı.

Adana'nın Karataş ilçesinin güneyinde, gırgır teknesinde başından yaralanan bir kişi ise sağlık ekiplerince Karataş limanına intikal ettirildi. Aydın'ın Didim ilçesi Tuz Burnu Doğanbey Dalyanı batısında da yanan bir tekne olduğu ihbarı üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri, yanan teknenin lastik botuna çıkan iki kişiyi Didim limanına ulaştırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.