Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı sınır geçişleri
Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 665 kişi yakalandı

ANKARA (AA) - Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince, Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 665 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetler ile arama kurtarma çalışmalarına yer verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerince dün, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 607 ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 4 kişi yakalandı. Bu müdahaleler sonucunda, bin paket sigara, 4 cep telefonu, 1 araç kamerası ve 1 fotoğraf makinesi ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 58, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 56 kişi yakalandı.

Ayrıca, dün Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 43, Ege Denizi'ndeki kara sularında ise 48 kişi yakalandı.

- Arama kurtarma faaliyetleri

Arama kurtarma faaliyetleri kapsamında, Konya'nın Akören ilçesi Belkuyu Mahallesi mevkisinde kaybolan bir çocuk ile Siirt'in Pervari ilçesi Palamut köyü Kilis mezrasında kaybolan bir çocuğu arama çalışmalarına devam edildi.

Ayrıca İzmir'in Madra Çayı açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, lastik bot içerisinden 48 düzensiz göçmeni sağ olarak kurtardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.