Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı sınır geçişleri
Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye, Türkiye'den Suriye, İran ve Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 318 kişi yakalandı

ANKARA (AA) - Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince, Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye, Türkiye'den Suriye, İran ve Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 318 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetler ve arama kurtarma çalışmalarına yer verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından dün gün içinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 254, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan dört kişi yakalandı. Bu müdahaleler sonucunda, 689 paket sigara, 4 bin gram hint keneviri, bir adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 21, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 38 kişi yakalandı.

Türkiye'den İran'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 1 kişi yakalanırken, bu müdahale sonucunda, üç binek hayvanı, iki çuval bitki tohumu, bin 550 ilaç ele geçirildi.

Ayrıca, dün Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 170 kişi ve Ege Denizi kara sularında 61 kişi yakalandı.

- Arama kurtarma faaliyetleri

Arama-kurtarma faaliyetleri kapsamında da Konya'nın Akören ilçesi Belkuyu Mahallesi mevkisinde kaybolan bir çocuğu arama çalışmalarına, İl Jandarma Komutanlığı, Afet ve Acil Durum ve yöre halkının katılımıyla devam ediliyor.

Siirt'in Pervari ilçesi Palamutlu köyü Kilis mezrasında kaybolan bir çocuğu arama çalışmaları da İl Jandarma Komutanlığı, Afet ve Acil Durum ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri tarafından sürdürülüyor.

Ayrıca, İzmir'in Dikili ilçesi Bademli açıklarında Sahil Güvenlik unsurlarınca lastik bottaki 61 düzensiz göçmen sağ kurtarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.