Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı sınır geçişleri
Suriye, İran ve Irak'tan Türkiye'ye, Türkiye'den Suriye ve Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 223 kişi yakalandı

ANKARA (AA) - Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince Suriye, İran ve Irak'tan Türkiye'ye, Türkiye'den Suriye ve Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 223 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetler ile arama kurtarma çalışmalarına yer verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerince dün gün içinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 155, Türkiye'den de bu ülkeye geçmeye çalışan 3 kişi yakalandı. Bu müdahaleler sonucunda, 2 bin 990 paket sigara ve 3 araç ele geçirildi.

Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 30, İran'dan Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 4, Türkiye'den Yunanistan'a aynı şekilde girmeye çalışan 31 kişi yakalandı.

Ayrıca dün Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 30, Ege Denizi kara sularında ise 70 kişi yakalanarak, gerekli işlemler yapıldı.

- Arama kurtarma faaliyetleri

Arama-kurtarma faaliyetleri kapsamında da Konya'nın Akören ilçesi Belkuyu Mahallesi mevkisinde kaybolan bir çocuğu arama çalışmalarına, İl Jandarma Komutanlığı, Afet ve Acil Durum ve yöre halkının katılımıyla devam ediliyor.

İzmir'in Çeşme ilçesi Karaabdullah Burnu güneybatısında sahil güvenlik unsurlarınca lastik bottaki 70 düzensiz göçmen sağ kurtarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.