Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı sınır geçişleri
Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince, Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye, Türkiye'den Suriye ve Bulgaristan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan toplam 499 kişi yakalandı

ANKARA (AA) - Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince, Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye, Türkiye'den Suriye ve Bulgaristan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan toplam 499 kişi yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetler ile arama kurtarma çalışmalarına yer verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerince, Suriye'den Türkiye'ye dün yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 389 kişi ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 22 kişi yakalandı. Irak'tan Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 62 kişi, Türkiye'den Bulgaristan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 26 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca, Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 7 kişi ile Ege Denizi kara sularında ise 114 kişi yakalandı.

Öte yandan, 23 Nisan'da İzmir Dikili'de Madra Çayı güneybatısında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından, lastik bot içerisinden 52, dün de Garip Adaları doğusunda lastik bot içerisinden 62 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.