''Yaşamın Kıyısında'' Fotoğraf Sergisi Açıldı

''Yaşamın Kıyısında'' Fotoğraf Sergisi Açıldı
İstanbul'un Avrupa yakasındaki ceza infaz kurumlarındaki hayatı anlatan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost ve Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Soğukpınar'ın, ''Yaşamın Kıyısında'' isimli fo

İSTANBUL (AA) - İstanbul'un Avrupa yakasındaki ceza infaz kurumlarındaki hayatı anlatan, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost ve Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Soğukpınar'ın, ''Yaşamın Kıyısında'' isimli fotoğraf sergisi Bakırköy Adliyesi'nde açıldı.

Bakırköy Adliyesi'nin Atrium Salonu'ndaki ''Yaşamın Kıyısında'' isimli fotoğraf sergisinin açılışına, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Bakırköy Adalet Sarayı Komisyon Başkanı Recep Karaman, Büyükçekmece Başsavcısı Orhan Kapıcı, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Soğukpınar, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile savcılar, hakimler ve adliye çalışanları katıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, ''Cezaevinde yatan hükümlü ve tutukluların içerideki yaşam hikayelerine pek rastlamazsınız. Rastlasanız bile, bu genellikle anılarından ibarettir. Fakat dışarıdan girdiğinizde, içerideki hayatı anlatan eserlere veya fotoğraf karelerine, bu kişilerin ruh hallerine, yüzlerdeki yansımalarına hiçbir yerde rastlayamazsınız. İnsan hayatı, hep dışarıdakiler gibi algılanır. Cezaevlerinde ne hayatlar var. Bunu da dışarıdakilerin bilmesi, çoğu kez mümkün değildir. Bu itibarla, kadın cezaevinde anneleriyle birlikte yaşamak zorunda kalan, hiç sokak yüzü görmeyen çocukların, havalandırma boşluğundan bakıldığında metrekareyle ölçülebilen bulutların, çatıya konan son kuşların, özgürlük hayalini notalarla anlatmaya çalışan hükümlülerin ve daha nicelerinin fotoğraf karelerine yansımış hallerini, mutlaka bu sergide görmelisiniz.'' diye konuştu.

Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost da yaklaşık 25 yıldır fotoğrafla uğraştığını ve bunu da amatörce yaptığını ifade ederek, kendisinin ilk sergisi olmadığını, daha önce de amatör olarak sergiler açtığını söyledi.

Erdoğan Tost, bu proje önüne sunulduğunda, inanılmaz heyecanlandığını da belirterek, ''Malzemesi insan olan konuda, bu insanlara bir şeyler verebilme umudu, dört elle sarılmamızı sağladı. Gerekli izinler alındıktan sonra, en büyük yardımı da hükümlü ve tutuklulardan gördük. Onlar da bu fotoğrafları, sanki dışarıyla bir bağlantı olarak gördüler, mutlu oldular ve yanımızda yer aldılar.'' ifadelerini kullandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Soğukpınar ise Bakırköy Kadın Cezaevi ve Silivri Cezaevi'ndeki hayat alanlarındaki anları, 2 gün boyunca fotoğrafladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

''Her fotoğraf ayrı bir duygu yüklüdür. Bu fotoğraflarda, kişilere 'siz poz verin, biz çekelim' demedik. 'Hayatınızı devam ettirin, biz spontane şekilde sizi fotoğraflayalım', dedik. Ve bir köşede, biz en güzel anları yakalamayı bekledik. Böyle bir fotoğraf sergisi farkındalık oluşturmak amacıyla açıldı.''

Açılış sonrası, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost ve Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Soğukpınar, sergideki fotoğraflardan oluşan kitabı, meslektaşları ve adliye çalışanları için imzaladı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.