Yaşlılar Haftası

Yaşlılar Haftası
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci'nin eşi Esra Tüfenkci, huzurevinde kalan vatandaşlarla bir araya geldi

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin eşi Esra Tüfenkci, huzurevinde kalan vatandaşlarla buluştu.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla Merkez Battalgazi ilçesindeki bir restoranda huzurevi sakinleriyle bir araya gelen Tüfenkci, tek tek sohbet ettiği yaşlılara karanfil ve hediyeler verdi.

Esra Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, yaşlıların bir toplumun hem geçmişi, hem hafızası hem de kökleri olduğunu söyledi.

Onların tecrübelerinin yollarını aydınlatmaya devam ettiğini, ancak yaşlanmanın bir soruna dönüşmemesi için genç nüfus artışının önemli olduğunu anlatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, ülkemizde de yaşlı nüfusun genel nüfus içerisindeki sayı ve oranları gün geçtikçe artmaktadır. Bugün yaşlı nüfusumuzun tüm nüfusa oranı yüzde 8 iken bu oran 2023'te yüzde 10'a, 2050'de ise yüzde 21'e yükselecektir. Yaşlanmanın bir soruna dönüşmemesi için genç nüfus artışının devam etmesi gerekmektedir."

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailelere 3 çocuk tavsiyesini hatırlatan Esra Tüfenkci, en az 3 çocuk sahibi olmanın bu açıdan bir mecburiyet olduğunu vurguladı.

Güçlü aile yapısının önemine değinen Tüfenkci, "Biz yaşlılığı, 'ununu eleyip, eleğini duvara asmak' olarak görmüyoruz. Yaşlılarımızın önce ailelerine, sonra toplumumuza verecekleri daha çok şeyler vardır. Genç ve yaşlı kuşağın geleneksel aile yapımız içinde bir arada olması, ülkemizi geleceğe taşıyan gücü oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

Programa, Vali Mustafa Toprak'ın eşi Selime Toprak, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ın eşi Kadriye Urhal ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın eşi Hafize Gürkan da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.