Yaşlılar vapurla boğaz turu yaptı

Yaşlılar vapurla boğaz turu yaptı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğünde ağırlanan vatandaşlar için "Yaşlılar Haftası" kapsamında düzenlenen vapur gezisine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da katıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğünde ağırlanan vatandaşlar, "Yaşlılar Haftası" kapsamında, vapur gezisi yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Darülaceze Müdürlüğünde kalanlar için hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Belediyenin Avcılar Deniz Köşk Toplantı ve Davet Salonunda verilen "Geleneksel Yaşlılar Haftası Yemek Programı"nın ardından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile AK Parti milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Fatma Salman ve Mazhar Bağlı, İstanbul Darülaceze Müdürlüğündeki yaşlıları ziyaret etti.

Bu ziyaret sonrasında yaşlılar için İstanbul Boğazı'nda vapur gezisi düzenlendi. Kadıköy iskelesinden başlayan vapur gezisi, Üsküdar ve Beykoz kıyılarından Sarıyer, Ortaköy, Beşiktaş kıyılarını izleyerek Kadıköy iskelesinde tamamladı.

Geziye yaşlı vatandaşların onuruna özel bir yemek de verildi. Türk sanat müziğinin sevilen seslerinden Muazzez Ersoy ile Türk halk müziği sanatçısı Şükriye Tutkun da sahne alarak, yemeğe eşlik etti.

Burada konuşan Hotar, yaşlıların maddi sebeplerle evde bakılamamasının önündeki engelleri kaldırmak için evde bakım hizmetinin başlatıldığını belirterek, 65 yaş üzeri vatandaşlara da şehir içinde ücretsiz ulaşım imkanı sağlandığını kaydetti.

Hükümet ve AK Partili belediyeler olarak büyüklerin hayatını kolaylaştırmak, onları mutlu etmek için çalıştıklarını dile getiren Hotar, "Yaşlı vatandaşlarımızın, büyüklerimizin mutluluğu için hukuki, mali ve sosyal desteği günümüze kadar yaptık. Önümüzdeki günlerde çıkacak torba yasayla da büyüklerimize, yaşlı vatandaşlarımıza dönük çok güzel ve önemli gelişmeler de hayata geçecek." ifadelerini kullandı.

Dünyadaki demokratik gelişmeye paralel Türkiye'de de insan ömrünün uzadığını, yaşlı nüfusun artmasıyla nüfus artış hızının düştüğünü belirten Hotar, bunun ülkenin artan refahının göstergesi olduğunu anlattı.

Hotar, Türkiye'nin Avrupa'nın karşı karşıya olduğu yaşlı nüfus sorunuyla karşılaşmaması için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, "Avrupa nüfusu hızla yaşlanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her aileye 3 çocuk söylemi bilimsel bir gerçeğe dayanıyor. Ülkemizin Avrupa ve dünyaya karşı genç nüfus avantajını kaybetmemesi için bu işaretleme toplumumuza önemli bir mesajdı. Bundan sonra da genç nüfus oranının artması için maddi ve manevi teşvik ve desteklerimiz artarak devam edecek. Bizden sonraki nesillere de bırakacağımız önemli bir sosyal politika bu olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.