Yatırım Zirvesi 30 Mayıs'ta İstanbul'da Yapılacak

Yatırım Zirvesi 30 Mayıs'ta İstanbul'da Yapılacak
İSTANBUL (AA) -  İstanbul Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi, 30 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak.Yapılan yazılı açıklamaya göre, AB ve Birleşmiş...

İSTANBUL (AA) -  İstanbul Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi, 30 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, AB ve Birleşmiş Milletler'e akredite olan Uluslararası Diplomatlar Birliği (DMW Türkiye) ve AB Komisyonu ve Parlamentosu'na akredite Avrupa İşadamları Kulübü'nün (European Business Club Association-EBCA) birlikte düzenledikleri, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteklediği "İstanbul Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi", 30 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, Polonya Ekonomi Bakanlığı tarafından himaye edilen zirvede, milyarlarca avro iş hacmi ve somut projeleri temsil eden uluslararası yatırımcılar bir araya gelecek olup, gerçekleşecek ikili görüşmeler, Türkiye'deki reel yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi konusunda önem taşıyor.

Avrupalı, Amerikalı, Ortadoğulu körfez şirketlerinden katılacak başkan ve üst düzey yöneticilerin zirve kapsamında, Türkiye'deki başta enerji ve inşaat sektörleri olmak üzere, teknoloji, Ar-Ge, eğitim, sağlık, turizm, finans, fon yönetimi, tarım konularına ilişkin Türk yatırımcıları ile ikili görüşmeler yaparak, Türkiye'deki reel yatırım fırsatlarını değerlendirmeleri bekleniyor.

Zirve ayrıca Türkiye'den de 40'a yakın iş adamı ve üst düzey yöneticinin, yabancı partnerlerle ortaklık ve proje finansmanı konusunda görüşme imkanı bulmasına da fırsat yaratacak.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen DMW Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Bozçelik, "Bu eşsiz fırsat Türkiye ekonomisine yön veren katılımcılar için iyi bir referans olacak. Türk iş adamlarımızı bu Zirve'de elde edecekleri görüşme ve kazanımları fırsata çevirerek, yeni yatırım ve proje finansmanı imkanı ile güçlü yatırımcılarla ortaklık kurma şansı da yakalayacaklar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.