“Yatırımcılar dolara yönelsin”

“Yatırımcılar dolara yönelsin”
İç ve dış piyasada yaşanan gelişmeler döviz ve altında önemli gelişmelere neden oldu. Ekonomist Muammer Bingöl, yatırım yapmak isteyenlerin dolara yönelmesi gerektiğini söyledi

Moddys’in Türkiye’nin kredi notunu düşük vermesi, sınır ötesinde yaşanan operasyonlar ve Rusya ile imzalanan son protokoller… Ülke içinde ve dışında yaşanan gelişmeler ile ekonomide önemli derecede dalgalanmalar yaşandı. Dolar ve Euro yukarı seviyelere doğru hareket ederken, altında ise düşüş gözlemleniyor.

YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Moddys’in kredi notunu düşürmesin ekonomiye çok fazla bir etki yapmadığını ifade eden Gazetemiz Ekonomi Danışmanı Muammer Bingöl, “Moddys’den sonra Fitch’in de kredi notunun kötü gelebileceği yönünde haberlerin çoğalması, enflasyon rakamlarının düşmesi ve devam eden operasyonlar piyasaların gerilmesine ve endişeye yol açtı. Bu endişe ile yabancı yatırımcıların piyasadan çekilmeye başladığını gözlemledik. Böylelikle dolarda 3.080, Euro’da ise 3.430-40 bandında yukarıya doğru tırmanışlar gözlemledik. Bu yükselişlerin çok fazla olmamakla beraber devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

RUSYA İLE YAPIPLAN ANLAŞMALAR İVME KAZANDIRACAK

Olumsuz gelişmelerin yanında olumlu adımların da olduğunu ifade eden Bingöl, “Rusya’yla yapmış olduğumuz ikili anlaşmalar ekonomimize can katacak ve ivme kazandıracak. Özellikle piyasanın gözü kulağı enerji anlamında yapılan anlaşmalarda. Aynı zamanda yine hükümetimizin atmış olduğu önemli adımlarda bulundu. Teşvik paketleri ve kalıcı olarak atılan adımlar ekonomimizi hızlandıracak cinsten” ifadelerini kullandı.

ALTIN ALMANIN TAM ZAMANI

Altında yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Bingöl, “Altının taban fiyatı 122-123, tavan fiyatı ise 134-137 bandında seyrediyor. Son birkaç gündür altının gram fiyatının 123 lira olduğunu gözlemliyoruz. Altın almak isteyenler için tam zamanı diyebiliriz. Ancak uzun vadede yatırım yapmak isteyenlerin altına değil de dolara yönelmesini öneriyorum. Çünkü FED’in faiz artırımına gitmesiyle altında düşüş yaşanırken, dolarda ise yükselme göreceğiz.” (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.