Yatırımlarda devlet yardımlarına ilişkin karar

Yatırımlarda devlet yardımlarına ilişkin karar
ANKARA (AA) - Turizm yatırım veya işletme belgeli deniz turizmi yatırımları, bölgesel yatırım kapsamına alındı.Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı,...

ANKARA (AA) - Turizm yatırım veya işletme belgeli deniz turizmi yatırımları, bölgesel yatırım kapsamına alındı.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Vergi İndirimi ve Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği açısından görece yüksek oran ve sürelerden yararlanabilmek için aranan yatırıma başlama ile ilgili tarih 31 Aralık 2016'ya kadar uzatıldı.

Turizm yatırım veya işletme belgeli deniz turizmi yatırımları bölgesel yatırımlar kapsamına alınırken, "slab döküm" ve sıcak haddeleme tesisi yatırımları öncelikli yatırımlar, 200 milyon lira ve üzerindeki havalimanı yatırımları da büyük ölçekli yatırımlar çerçevesine dahil edildi.

Stratejik yatırımların faiz desteğinden yararlanabilmesi için 31 Aralık 2015 olarak belirlenen yatırıma başlama tarihi, 31 Aralık 2016'ya uzatıldı.

Ayrıca, 1 Haziran 2015 itibarıyla ek süreler dahil yatırım süresi sona ermemiş teşvik belgelerine, orijinal süre kadar ek süre verilmesine yönelik düzenleme yapıldı. Söz konusu düzenlemeyle yatırımcıların mağduriyetlerinin giderilmesi amaçlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.