'Yavuz Sultan Selim' tablosu 256 bin liraya satıldı

'Yavuz Sultan Selim' tablosu 256 bin liraya satıldı
Nişantaşı Müzayede tarafından The Sofa Hotel'de gerçekleştirilen 60. müzayedede Johann Heinrich Suhrlandt'ın "Yavuz Sultan Selim" tablosu 256 bin liraya satıldı

Nişantaşı Müzayede tarafından The Sofa Hotel'de gerçekleştirilen 60. müzayedede Johann Heinrich Suhrlandt'ın "Yavuz Sultan Selim" tablosu 256 bin liraya satıldı.

Johann Heinrich Suhrlandt'ın "Yavuz Sultan Selim" tablosu, 256 bin liraya satıldı.

Nişantaşı Müzayede tarafından The Sofa Hotel'de gerçekleştirilen 60. müzayedede, yağlı boya tablolar, pırlanta ve zümrüt gibi değerli taşlarla bezeli küpe, kolye, broş, yüzükler, opalin, billur ve Çeşm-i Bülbül'den oluşan cam koleksiyonlar, şamdanlar, gümüş ve ahşap sehpa ile tepsilerden oluşan 199 eser satışa sunuldu. Müzayedede, Osmanlı dönemine ait çok sayıda eser yer aldı.

Osmanlı dönemine ait 12.05 karat elmas ile bezeli küpenin 187 bin 500 liraya alıcı bulduğu müzayedede, Philppe Wolfers imzalı 17 kilo 600 gram ağırlığındaki gümüş çatal, kaşık yemek takımı 106 bin, altışar kollu gümüş çift şamdan 96 bin, Edouard Gisler'in "Kudüs Kralı" isimli yağlı boya tablosu 91 bin liraya satıldı.
Müzayedede ayrıca Hayrettin Efendi'nin hicri 1253 tarihli "Marifetname" eseri 43 bin liraya satıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.