Yayaya rağmen fren yapmadı!

Yayaya rağmen fren yapmadı!
Fatih Vatan Caddesi'nde yayalara yol vermeyen araçlara yönelik drone ile denetim dönemi başladı. Drone sisteminden sonra kazaya sebebiyet verebilecek araçlara ceza uygulaması yapıldı.

Fatih Vatan Caddesi'nde yaya geçidinde vatandaşlara yol vermeyen sürücülere yönelik drone destekli denetim yapıldı. Yaya geçinde gaza basan sürücü drone kamerasına yakalanırken, yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaş ise kazadan son anda kurtuldu.

Yayaya rağmen fren yapmadı!

Fatih'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik ekipleri, Fatih Vatan Caddesi'nde yaya geçitlerini kullanan yayalara geçiş hakkı vermeyen sürücülere yönelik; yaya geçidi denetimi gerçekleştirdi. Yayalara geçiş hakkı vermeyen sürücüler drone ile tespit edildi.

GEÇİTTE AZ KALSIN YAYAYA ÇARPIYORDU

Bazı sürücülerin yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşlara yol verildiği görülürken, bir sürücü ise gaza basıp geçti. Hızla giden otomobil, az kalsın yayaya çarpıyordu. Yayaya yol vermeyen sürücü, drone tarafından tespit edilerek uygulama noktasına çekildi. Bin 979 lira para cezası kesilen Tunay Duru isimli sürücü, "Kabahatim yok ki. İki araba duruyordu. Ben normal yolumda geçtim" dedi.

Yaya geçidinde durmayan başka bir sürücü ise ceza kesilmesi üzerine, "Ben hakkımı helal etmiyorum. Burası E-5. Buraya köprü yapın. Ben kabul etmiyorum cezayı. Niye köprü yapılmıyor" diye tepki gösterdi.

Yayaya rağmen fren yapmadı!

Para cezası kesilen bazı sürücüler ise yayayı fark etmediklerini iddia etti. Öte yandan, yayaya geçiş hakkı vermeyen 4 sürücüye toplam 7 bin 916 lira para cezası uygulandı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.