Yaz aylarında tansiyon

Yaz aylarında tansiyon
Hava sıcaklıklarının artması, özellikle tansiyon ve kalp hastaları açısından bazı riskleri de beraberinde getiriyor.

Memorial Hizmet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Dilay Karakozak, yaz aylarında tansiyon ve kalp hastalarının yaşam tarzlarına dikkat etmeleri durumunda kış aylarına göre daha az risk altında olacaklarını söylüyor. Karakozak, “Yaz mevsiminin getirdiği yüksek moral, kalp hastaları için açık alanda gerilimden uzak yaşamaları avantaj sağlar. Kış aylarının soğuk havalarında yaşanan, damarlarda spazm gelişme riski ortadan kalkar. Ancak yazın getirdiği bu rahatlık, beraberinde birçok riskleri de getirebilir” diyor.

Yaz meyve ve sebzelerinden doğru yararlanmanın da önemine değinen Karakozak, “Bunlar bol su ve mineral hatta antioksidanlar içerdiklerinden kalp hastaları için de çok yararlıdır. Günde 2-2.5 lt sıvı tüketilmelidir” diye konuşuyor. Tansiyon ve kalp hastaları için önerilen başlıca tedavi unsurunun ise egzersiz olduğunu kaydeden Karakozak, şu tavsiyelerde bulunuyor: “Önerilen egzersizlerin başında yürüyüş gelir. Yaz aylarında yürüyüş için en elverişli zaman, serin saatlerdir. Bu da sabah serin saatler veya güneşin etkisinin azaldığı akşamüstü saatleridir. Aşırı efordan, özellikle sıcak saatlerde kaçınılması gerekir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.