Yaz aylarının vazgeçilmeziydi! Canan Karatay açıkladı! Zararları saymakla bitmiyor

Yaz aylarının vazgeçilmeziydi! Canan Karatay açıkladı! Zararları saymakla bitmiyor
 Muhabir
İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yaz aylarında sıkça tüketilen içecekler için dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Karatay, " Asitli içecekler vücutta ilk birkaç saat yalancı enerji sağlıyor. Fakat sonrasında vücut halsiz kalıyor" dedi.

Halsizlik gibi sorunlara neden olan içeceğe dikkat çeken uzman isim " Asitli içecekler vücutta ilk birkaç saat yalancı enerji sağlıyor. Fakat sonrasında vücut halsiz kalıyor. Şekerli içecekler tüketmek isteyenler komposto yaparak bunu karşılayabilirler" dedi.

Asitli içeceklerin vücutta halsizlik yaptığını açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Şekerli ve gazlı içeceklerden kesinlikle uzak durmalısınız. Vücutta bulunan bütün vitaminleri atıyor. Yaz aylarında serinlemek isteyenler fazla soğuk olmamak şartıyla soğuk su ve doğal limonata tüketilebilir. Alternatif olarak ev yoğurdu ile yapılan ayranlar tüketilebilir. Asitli içecekler vücutta ilk birkaç saat yalancı enerji sağlıyor. Fakat sonrasında vücut halsiz kalıyor. Şekerli içecekler tüketmek isteyenler komposto yaparak bunu karşılayabilirler. Enerji içecekleri vücutta bulunan bütün vitamin ve mineralleri alıp götürüyor. Hazır içeceklerden uzak durulması gerekiyor. Teneke kutularda bulunan içecekler çok tehlikeli” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.