Yaz geldi böyle oldu

Yaz geldi böyle oldu
Son günlerde artan trafik kazalarını değerlendiren İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “Yaz döneminde trafiğe çıkan araç sayısında artış yaşanır ve dünyanın her yerinde suç ve kaza oranı artar” dedi

ARAÇ SAYISI ARTINCA…

Ramazan ayında sürücülerin dikkatsizliği, açlık ve nikotin yoksunluğu gibi faktörlerin etkisiyle de sinirli olmalarından dolayı kazalarda artış gözleniyor. İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir kazalardaki artışın Ramazan’dan çok mevsimle alakalı olduğunu Yaz dönemlerinde kazalarda artış yaşandığını ifade eden Demir, “Dünyanın her yerinde havaların ısınmasıyla birlikte suç oranları artar. Trafiğe çıkan araç sayısında artış olunca da kaza sayısı artıyor” dedi.

KASK ALIŞKANLIĞI YOK

Yaz döneminde iki tekerlekli araçların da trafikte yoğun olarak boy gösterdiğini belirten Demir, “Bisiklet ve motosiklet kullanımının yaygın olduğu Konya’da maalesef kask takma kültürü yeteri kadar gelişmiş değil. Geçen sene Emniyet olarak bin tane kask dağıttık. Katılım ve vatandaşın ilgisi güzeldi. Kask takımının bu yıl biraz daha artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

110 SÜRÜCÜYE CEZA

Trafiğin yoğun olduğu caddelerde, düğün ve sosyal faaliyetin ağırlık kazandığı Meram’da Hadimi Parkı gibi büyük parkların güzergahlarında ve Ramazan münasebetiyle cami çevrelerinde trafik önlemlerini yoğunlaştırdıklarını söyleyen Demir, son üç günlük periyotta yapılan denetimlerde 110 araç sürücüsüne 27 bin 899 lira cezai işlem uygulandığını ve 41 motosikletin trafikten men edildiğini söyledi. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.