Yaz meyveleri cep yakıyor

Yaz meyveleri cep yakıyor
Yaz meyveleri cep yakıyor

Yaz ayıyla birlikte tezgahlar birbirinden güzel renkli meyvelerle şenlendi. Havaların gittikçe ısınması ile sayıları daha da artan meyvelerin fiyatları ise hâlâ cep yakıyor. Pazarda en pahalı meyve yaş incir ve dut olurken, en düşük fiyat ise kavun ve karpuzda. Kadınlar Pazar esnafı Şerafettin Küçükdurmuş, “Pazarda fiyatlar pahalı değil. Geçen seneye göre hemen hemen aynı orada. Bize gelişi neyse o fiyattan veriyoruz. Birkaç meyvede pahalılık olabilir. Fakat genel olarak pazarda fiyatlar uygun” ifadelerini kullandı. Müşteriler ise satıcılar ile aynı fikirde değil. Meyve fiyatlarının cep yaktığını savunan alıcılar, pahalılıktan ve yeteri kadar meyve alamamaktan şikayetçi.

“STOKLARDA KAYISI KALMADI”

Yaz aylarının şüphesiz en çok tercih edilen meyvelerinden kayısı ise geçtiğimiz yıla oranlara yüzde yüz zamlanmış durumda. 3 liradan alıcısına ulaşan kayısının fiyatının yaz boyunca aynı kalması bekleniyor. Kışın yaşanan hava şartlarından dolayı kayısının stoklarda çok az bulunduğu ifade eden Küçükdurmuş, çok az miktarda kayısı olduğunu, bu yüzden de fiyatların arttığını ifade etti. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.