Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Yaz yazabilirsen...

Yaz yazabilirsen...

Bir hafta boyunca yazımızı yazdığımız zamana kadar notlar alıyoruz değinilmesi gereken konuları belirliyoruz ama daha öncede söylediğim gibi ülkemizde gündem öyle hızlı değişiyor ki tüm hazırlığı, tüm notları bir kenara istifleyip son gün yazmamız gerekenlere odaklanıyoruz.
Ey lanet olasıca terör örgütü Ailelerine hediye alıp göndermek için çarşıya çıkan aileleri ile birlikte pazarda alışveriş yapan gencecik, savunmasız askerlerimize kurşun yağdırarak ne kadar karaktersiz olduğunuzu yeniden hatırlattınız bize.
Çarşamba günü Diyarbakır’da bir askerimizi geçtiğimiz hafta Hakkari’de 3 askerimizi kaybettik. Biri de Konyalı olan şehitlerimiz Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Erbaş Yunus Yılmaz ve Erbaş Ramazan Köse’ye ve Diyarbakır’da şehit edilen astsubay Necdet Aydoğdu’ya Allah’tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Çatışmasızlık, akan kanın durması, kardeşlik ortamının sağlanmaya çalışılması birilerini illaki rahatsız edecekti, etti de. Medya organlarında kimlerin rahatsız olduğunu hep birlikte takip ediyoruz. Mahallede bütün camlar sürekli kırılıyorsa mahalle sakinleriyle birlikte tüh vah eden camcının samimiyeti bana çokta gerçek gelmez. Bu kandan kim rant sağlıyor? Kim nasıl nemalanıyor? Buna bakmamız lazım… 
Tabi biz nemalananları, rant sağlayanları, kandan beslenenleri araştıraduralım, 30 yıldır binlerce ailenin ocağına ateş düştü doğu ve güneydoğuda birçok ilimiz sanayileşemedi, istihdam, eğitim, sağlık ve birçok alanda geri kaldı bölge halkı ya batıya göç etti yada çatışmanın, geri kalmışlığın içinde kendinden olmayanı dışlayan hatta dışlamakla kalmayıp eziyet eden bir zihniyetin psikolojik baskısına maruz kalarak yaşamak zorunda kaldı.  
Terörle; demokrasi, hak ve özgürlük talebinde bulunmak koskoca bir aldatmacadır ki geçtiğimiz haftalarda Kobani olayları sırasında insanları nasıl özgürleştirdiklerini gördük IŞİD’in zulmünden dolayı protesto yapanlar IŞİD’ten hiç de aşağı kalmayacaklarını hatta daha vahşi olduklarını gösterdiler. 
Ne acıdır ki kim kime zulmetse Müslümanım diyor kim kimi öldürse İslam adına yapıyor. Eylemler sırasında evine sığınan insanları eylemcilere haber vererek linç edilmelerine hem s ebep hem de ortak olabilecek kadar nasıl sadistleşebilir insan? Neyin kızgınlığı bu? Müslüman mısınız bu zulmü işleyenler? Eğer evet diyorsanız bakın ne diyor hazreti Allah (cc) ; " Ve eğer müşriklerden birisi senden yardım isterse, o taktirde, Allah'ın kelâmını işitinceye kadar onu himaye et. Sonra onu emin olduğu yere ulaştır. İşte bu, onların bilmeyen bir kavim olmalarından dolayıdır." Tevbe suresi 6. Ayet. 
Allahım sen bizi doğruyu yanlışı görmeyenlerden, anlamayanlardan eyleme…
......
Acımızın biri dinmeden bir diğeri nüksediyor Salı günü Ermenek’ten gelen haber hepimizi üzdü bu satırları yazdığım dakikalarda halen suyun tahliyesi için çalışılıyordu. Yerin 350 metre altında ekmek parası için çalışan Babalar, evlatlar, kardeşler, amcalar, yeğenler… Onlarca hayat onlarca hikaye onlarca dram sular altında… Konuyu nereden tutsak elimizde kalıyor kimse görevini düzgün yapmıyor ne devlet doğru denetliyor ne işletmeciler gereken önlemleri alıyorlar nede çalışanlar özen gösteriyor tabi bu denklemde en masumu yine çalışanlar çünkü ekmek parası beğenmese şartları zorlasa ne olacak? Kapı dışarı… Allah yardımcıları olsun onlarında ailelerinin de. Ve bu konuda ihmal varsa derhal tespit edilip gereken yapılsın dün Soma bugün Ermenek, ya bu madenler güvenli hale getirilsin ya da bir vatandaşımız daha hayatını kaybetmeden kapatılsın… Doğru mu? Yanlış… Binlerce insanımızın ekmek kapısı o madenler. Ama vicdanım bunu haykırıyor… 
……
Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı 2015 yılı bütçesini açıkladı tarımsal üretimin sanayi ile entegre olması ve daha teknolojik hale gelmesi için bu destekler önemli bu konuda yazacaktık bu hafta ama diyorum ya gündem öyle hızlı değişiyor ve bizi öyle etkiliyor ki planladığın konuları yaz yazabilirsen.
Tüm İslam dünyasının Hicri yılbaşını tekrar kutlarım. 
Hayırlı Cumalar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR