"Yazar Seçip Okumalar Üzerine Düşünceler"

"Yazar Seçip Okumalar Üzerine Düşünceler"
KONYA (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikğe, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü konuk oldu.Sami...

KONYA (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikğe, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü konuk oldu.

Sami Güçlü, "Yazar Seçip Okumalar Üzerine Düşünceler" konulu, TYB Konya Şubesi'nde yaptığı konuşmada, kurdukları "okuma grubu" ile amaçlarının asımın neslini yetiştirmek olduğunu söyledi.

Okumanın çeşitli yolları olduğunu belirten Güçlü, en doğru ve mantıklı olan okuma şeklinin, klasik eserleri takip etmek olduğunu söyledi.

"Konuya göre okuma zor ve zahmetli bir yol. İnsanda bıkkınlık uyandırabilir veya asıl düşüncesinden sapmalar meydana getirebilir." diyen Güçlü, şöyle devam etti:

"İşe önce küçük gruplar halinde başladık. Bugün 20 ilde 400'e yakın okuyucu kitlesine sahibiz. Biz insanı değiştirmeyi hedefliyoruz. Okuma grubunu kurmaktaki amacımız ise asımın neslini yetiştirmenin temelini atmak. Okuma gurubu kurarken beş ilke belirledik. Bunlar; bir büyük ideale sahip olma, çalışmayı kararlılıkla yürütme, doğru sözlü olma, hayatı kimseye zarar vermeden yaşama, mensup olunan aileyi yükseltmek."

Güçlü, okuma gruplarının kurulmasındaki amaçlarının büyük değişimlere imza atmak olmadığını, karınca misali hizmet etmek için yola çıktıklarını dile getirdi.

Konuşmanın ardından Güçlü'ye günün anısına plaket verildi.

Programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.