Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Yazık oldu

Yazık oldu

Galatasaray, şampiyonluk yarışının getirdiği stresle daha ilk dakikadan itibaren şuursuzca hücum etti. Fakat Konyaspor iyi savunma yaparak bütün hücumları püskürttü. Sarı Kırmızılılar o kadar saldırmasına rağmen ilk yarıda pozisyon bulan taraf Konyaspor oldu. Ama ne yazık ki Kenan Özer ve Hasan Kabze bu pozisyonları cömertçe harcadılar.

İkinci yarı Galatasaray’ın atakları karşısında zorlanan Konyaspor iyice savunmaya çekildi ve kontra ataklarla pozisyon aradı. Golün gecikmesi Galatasaraylı oyuncular kadar hakem Barış Şimşek’i de strese sokmuş olacak ki bütün takdir haklarını ev sahibi ekipten yana kullandı, Yasin ve Olcan’ın bariz şekilde kendilerini yere atmasına faul verdi. Melo’nun faul sonrası yaptığı itirazlara ise ikinci sarı kartını çıkartamadı. Hatta daha da ileri giderek ofsayt pozisyonunda Selim’e büyük bir hevesle ikinci sarıdan kırmızı gösterdi. Neyse ki geç de olsa yardımcı hakeme uydu ve kartı iptal etti. Mehmet Güven’in yaptığı faulde avantaj uygulamayıp oyunu durdurması ise Galatasaray’ın aleyhine olan tek hataydı.

85 dakika çok iyi savunma yapan Konyaspor, yine bir duran topta hata yaparak golü yedi. Kötü bir Galatasaray karşısında bu kadar iyi mücadele edip puan alamamak… Gerçekten yazık oldu.

Torje Nerede?

Aykut Kocaman’ın Torje’yi kesip Kenan Özer’i oynatması büyük sürpriz oldu. Torje’yi hiç oyuna almaması ise daha büyük bir sürprizdi.  Maç sonu açıklamasında taktiksel olarak böyle bir karar aldığını söyledi. Acaba düşüncesi neydi? Torje, Kenan’ın maçta yaptıklarını yapamayacak bir oyuncu mu? Ayrıca maç boyunca sahada ruh gibi gezen, hiçbir işe yaramayan Mahlangu’ya da bu kadar sabretmek takdir edilesi gerçekten, tebrikler Aykut Hoca.

Hasan Kabze’ye Linç Girişimi

Burak’ın kale çizgisinden kaçırdığı golden sonra Hasan Kabze’nin başını iki eli arasına alması medyanın gündemine oturdu. Özellikle Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli taraftarlar bu hareketi başka yerlere çekip “Hasan Kabze Galatasaray’ın kaçan golüne üzüldü” şeklinde yorumladılar. Bazı Konyasporlu taraftarlar da ne yazık ki bu kötü düşüncelere ayak uydurdu. Hasan Kabze sadece çok kötüydü, formsuzdu, bu kadar basit. O pozisyonda yaptığı hareket de “Az daha gol yiyorduk” düşüncesiyle yapılmış bir hareket. Sosyal medyanın gazına gelip kaptana bu tür çirkin söylemlerde bulunmak gerçekten çok ayıp.

Şampiyonu Hakemler Belirler

Önceki yazımda formda olan Konyaspor’un Galatasaray ve Beşiktaş’a çelme takıp şampiyonu belirleyebileceğini belirtmiştim. Beşiktaş-Gaziantepspor maçından sonra Konyaspor’un yanına hakemleri de eklemek istiyorum. Tolga Özkalfa ve ekibi rezalet bir yönetim sergiledi. Gaziantep’in golünden önce Serdar’a yapılan faulü görmezden gelişi, bariz şekilde Gaziantepli oyuncudan dışarı çıkan topa aut kararı vermek Beşiktaşlıları çıldırttı. Demba Ba’nın penaltı pozisyonu ise tartışılır. Lakin, Kamara’nın yardımcı hakemin gözü önünde topu dışarıdan çevirmesine rağmen hakemin taç kararı vermemesi bir hata değil kasıttır, art niyettir, kötü niyettir. MHK gereğini yapıp bu hakemleri gelecek sezona kadar dinlendirmeli. Kalan maçlarda da bu tarz yönetimler olursa ortalık karışır. Tabii Beşiktaş’ın puan kaybını yine de hakeme bağlamamak gerekir. Yakaladığı pozisyonları cömertçe harcayan Siyah Beyazlılar, son saniyede mağlup da olabilirdi. Erdem’in boş kaleye kaçırdığı gol inanılmaz. Beşiktaş sezon sonunda-hakemler lige daha fazla müdahalede bulunmazsa-Gaziantep karşısında kaybettiği 2 puanla şampiyonluktan da olabilir, son saniyede Erdem’in boş kaleye kaçırdığı gol sayesinde aldığı 1 puanla şampiyon da olabilir. Umarım kalan 4 haftada hakemlerin hatalarıyla skoru etkilediği maçlar olmaz ve şampiyon olan takımın başarısına gölge düşmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR