Yazlık Meyveler Tezgahlarda Yerlerini Almaya Başladı

Yazlık Meyveler Tezgahlarda Yerlerini Almaya Başladı
İlkbahar aylarının ilk günlerinin yaşandığı Afyonkarahisar’da yazlık meyveler tezgahlarda yerini almaya başlarken, kilogramı 100 TL’ye inen eriğin fiyatının, deyim yerindeyse altınla yarıştığı belirti...

İlkbahar aylarının ilk günlerinin yaşandığı Afyonkarahisar’da yazlık meyveler tezgahlarda yerini almaya başlarken, kilogramı 100 TL’ye inen eriğin fiyatının, deyim yerindeyse altınla yarıştığı belirtildi.

Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte çilek, erik, karpuz, zerdali gibi meyveler tezgahları süslemeye başlarken, bir çok meyvenin ise fiyatı ile adeta dudak uçuklattığı belirtildi. Yaz meyveleri ile ilgili bilgilere veren kentteki manav esnaflarından Ali Hancığoğlu, yaz meyvelerine rağbetin fazla olduğunu, vatandaşların kış meyvelerinden sıkıldıklarını ve artık sofralarında yaz meyvelerini görmek istediklerini ifade etti. Hancıoğlu İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bahar mevsiminin gelmesi ile yazlık meyveler piyasaya çıktı. Erik,çilek, karadut, zerdali, kavun, karpuz, çağla ve badem satışa sunuldu. En çok talep erikte var. Eriğin tane fiyatı şuanda 15 TL, kilogramı ise 100 TL’ye geliyor. Müşterilerin ilgisi bayağı fazla yazlık meyvelere göre. Eriğin fiyatı geçen haftaya göre biraz daha düştü, fiyatı altınla yarışıyordu diyebiliriz. Eriğe en fazla rağbeti hamile bayanlar ve çocuklar gösteriyor. Havalar ısındıkça yazlık meyvelerin fiyatları biraz daha düşecektir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.