Yemen, Suudi Arabistan Ve Bae'den Ortak Koordinasyon Komitesi

Yemen, Suudi Arabistan Ve Bae'den Ortak Koordinasyon Komitesi
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ile Suudi Arabistan Kralı Selman, Yemen, Suudi Arabistan ve BAE arasındaki koordinasyonu artırmak için bir komite kurulması konusunda anlaşmaya vardı

ADEN (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Yemen, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki koordinasyonu artırmak için bir komite kurulması konusunda anlaşmaya vardı.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Hadi'nin geçen cumartesi Cidde kentinde Kral Selman ile bir araya geldiği görüşmede, yaklaşık iki yıl önce başlatılan "umuda dönüş" operasyonu kapsamında elde edilen başarılar değerlendirildi.

İki ülke liderinin, Suudi Arabistan, Yemen ve BAE arasındaki koordinasyonun artırılması amacıyla ortak bir yüksek komite kurulması konusunda mutabık kaldığı belirtilen haberde, söz konusu komitenin başkanlığını Yemen'in yapacağı ifade edildi.

Haberde, görüşmede ayrıca Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteklediği Yemen'deki meşru ortak çıkarlar ve hedeflerin gerçekleştirilmesini engelleyecek muhtemel sorunlar ile ülkedeki krizin sonlanarak meşru egemenliğin yeniden tesisi, terörle mücadele ve ülkede hayatın normale dönmesi konularının da ele alındığı aktarıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.