Yemen'de Muhalifler Arasındaki Gerginlik

Yemen'de Muhalifler Arasındaki Gerginlik
Husiler, müttefikleri olan devrik lider Salih'in kendilerini "milis" olarak nitelendirerek, "kırmızı çizgiyi aştığı" değerlendirmesinde bulundu

SANA (AA) - Yemen'deki Husiler, müttefikleri olan devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in kendilerini "milis" olarak nitelendirerek "kırmızı çizgiyi aştığını" belirtti.

Husilere ait El-Mesire televizyon kanalında yayınlanan bir habere göre, Husilerin silahlı kanadı Halk Komitelerinin açıklamasında, Salih'in Husileri "milis" olarak nitelendirdiği ve "kırmızı çizgiyi aştığı" kaydedildi.

Açıklamada, "Husilere bağlı Halk Komiteleri, Salih yanlısı ordunun yanında düşmana karşı savaşırken milis olarak nitelendirilerek sırtından vuruldu." ifadesine yer verildi.

Bunun bir ihanet olduğu iddia edilerek Salih'e "devrik" nitelemesi yapılan açıklamada, "İçeride ve dışarıda düşmanın ve münafıkların ittifakı hezimetle sonuçlanacak." değerlendirmesinde bulunuldu.

Ali Abdullah Salih, liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi (GHK) partisinin kuruluşunun 35'inci yıl dönümü dolayısıyla yarın gerçekleştirilmesi beklenen törende "milislerin ve halk komitelerinin" başkent Sana'da toplanacağını duyurmuştu.

Başkent Sana'nın herkese ait olduğunu belirten Salih, bu bölgede kargaşa çıkarmanın imkansız olduğunu ifade etmişti.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, daha önce yaptığı açıklamada, Salih ve partisini harekete ihanet etmekle suçlamıştı. Husilerin lideri, GHK'nin 35'inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yarın gerçekleştirilmesi beklenen töreni "gerginliği tırmandırıcı" bir eylem olarak nitelendirmiş ve yandaşlarını aynı gün başkent Sana'nın 4 noktasında gösteri düzenlemeye çağırmıştı.

Yemen, iki yıldan fazla süredir Husiler ve Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından desteklenen hükümet güçleri arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.