Yemen'de Muhalifler Arasındaki Gerginlik

Yemen'de Muhalifler Arasındaki Gerginlik
Husilere bağlı Devrim Komitesi Başkanı Husi:"Halk Komitelerini, kötü sözün karşılığını verme hakkından vazgeçmeye davet ediyorum"

SANA (AA) - Yemen'de Husilere bağlı Devrim Komitesi, silahlı kanada "devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in kendileri için kullandığı 'milis' nitelemesine karşılık verme hakkından vazgeçmeleri" çağrısında bulundu.

Salih'in Husiler için kullandığı "milis" ifadesinin ardından, 2014'ten bu yana birlikte hareket eden taraflar arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi konusunda ilk adım Husilere bağlı Devrim Komitesinden geldi.

Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Husilere ait "El-Mesire" televizyonundan yayınlanan açıklamasında, hareketin silahlı kanadı olan Halk Komitelerinin Yemen'i hedef alan komploları bozacak bir güç olarak kalmaya devam edeceğini belirtti.

Husi, "Halk Komitelerini, kötü sözün karşılığını verme hakkından vazgeçmeye davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Mevcut şartlar altında Yemen'in bir iç çatışmaya sürüklenmesini kabul etmeyeceklerini vurgulayan Husi, tehditlerinden vazgeçtiklerine işaret ederek "ülke çıkarını, haklarından feragat etme dahil, her şeyin üstünde tutacaklarını" kaydetti.

- Kullanılan "milis" ifadesi için özür çağrısı

Salih'in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi'ndeki (GPC) akil insanlara da "barışçıl yönlendirme konusunda üstlerine düşen görevi yerine getirmeleri" çağrısında bulunan Husi, "GPC'nin 'milis' ifadesi nedeniyle Halk Komiteleri'nden özür dilemesini" istedi.

Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi'nin, bu açıklamayı Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin başkent Sana'ya düzenlediği hava saldırılarının ardından yapması dikkati çekti.

Husilerin silahlı kanadı olan Halk Komiteleri dün yaptığı açıklamada, Salih'in Husileri "milis" şeklinde nitelendirerek "kırmızı çizgiyi aştığı" belirtilmişti.

Bunun bir ihanet olduğu kaydedilen açıklamada Salih için "devrik" ifadesi kullanılmış, "İçeride ve dışarıdaki düşmanlar ile münafıkların ittifakı hezimetle sonuçlanacaktır." değerlendirmesinde bulunulmuştu.

Buna karşılık GPC Genel Sekreter Yardımcısı Yasir el-Avvadi, her türlü seçeneğe karşı hazır olduklarını ve kimsenin kendilerini tehdit edemeyeceğini söylemişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.