Yemen'de suikast girişimi

Yemen'de suikast girişimi
Hadramevt 1. Askeri Bölge Komutanı Halili'nin konvoyuna bomba yüklü araçla düzenlenen suikast girişiminde 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı

HADRAMEVT (AA) - Yemen'in doğusundaki Hadramevt 1. Askeri Bölge Komutanı Tümgeneral Abdurrahman el-Halili'nin konvoyuna bomba yüklü araçla düzenlenen suikast girişiminde 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hadramevt'e bağlı El-Katan kentinde Halili'nin konvoyuna bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Halili'nin sağ kurtulduğu saldırıda, biri asker 3 kişinin öldüğü, 9'u asker 12 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Söz konusu saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Yemen ordusu, Katan kentinde terör örgütleri DAEŞ ve El Kaide'ye karşı nisan ayında başlattığı ve yaklaşık bir hafta süren askeri operasyon kapsamında örgütlere ait askeri noktaların hedef alındığını duyurmuştu.

Yemen'in yüzölçümü açısından en büyük vilayeti Hadramevt, askeri ve idari olarak Sahil ve Sahra Hadramevt olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Yaklaşık bir yıldır El Kaide'nin elinde bulunan Mukella, Sahil Hadramevt içinde yer alırken, Sahra Hadramevt ise hükümet yanlısı güçlerin kontrolünde bulunuyor. Ordu birlikleri, düzenlediği geniş çaplı operasyonlar kapsamında geçen hafta Mukella kentinde denetimi sağlamıştı.

Hadramevt ilinde yedi birimden oluşan 1. Askeri Bölge Komutanı Halili, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye desteğini açıklayarak, Hadi'yi ülkenin meşru lideri olarak tanıdığını bildirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.